Linde Energis vd Jens Isemo jobbar hårt för företagets hållbarhetsresa.

Linde Energi bygger länets största solpark

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Kommunägda Linde Energi AB kommer att bygga länets största solpark vid Torphyttan utanför Lindesberg. Anläggning kommer att kunna producera 500000 kilowattimmar per år.

– Solel är idag en konkurrenskraftig källa för elproduktion. Vi har länge tittat på att investera i en solpark och 2020 sätter vi äntligen spaden i marken, säger en glad Jens Isemo, vd på Linde energi, i ett pressmeddelande.

Linde Energi är företaget som tagit täten i jakten på ett fossilfritt Sverige.

– Det här är ett viktigt steg i vår hållbarhetsresa, där vi arbetar långsiktigt och medvetet med att öka vår produktion av förnybar el. Dessutom är det ett steg i helt rätt riktning för att vi ska kunna fortsätta bidra till att bygga ett Bergslagen för framtiden och nå vårt nationella mål om ett fossilfritt Sverige, säger Jens Isemo.

Solparken kommer alltså att byggas utmed riksväg 50 vid Torphyttan och kommer att täcka en markyta på ungefär en hektar. Linde Energi har fått ett investeringsstöd på 20 procent från Länsstyrelsen i Örebro och kommer totalt att kosta cirka 4 miljoner kronor.

De 500000 kilowattimmar som anläggningen kommer att kunna producera räcker till att förse 100 typhushåll med hushållsel varje år.

Solparken beräknas kunna tas i drift sommaren 2020.

5 Comments

  1. Fullständigt vansinnigt att bygga solpark på produktiv skogs / jordbruksmark.
    Placera istället solcellspanelerna på husfasader och hustak, då först kan vi tala om en miljövinst. Att använda markyta till ändamålet är definitivt ingen miljösparande åtgärd.

  2. Rengöring är en stor underhållspost för solfångare. Det är alldeles utmärkt, tydligen någon som har erfarenhet av hur ofta solfångare nära landsväg behöver rengöras, om nu inte Linde Energi redan gjort nödvändig research.

  3. BL det finns en solpark mindre än 50 meter från motorvägen som går mot stockholm som fungerar utmärkt trots tusentals fordon som åker förbi varje dag. Den har stått där i 5-10 år.

  4. Undrar bara om bygget ska ske så nära vägen att vägsmuts kan blåsa in över solcellerna?

  5. Kanonbra Linde Energi . Vi miljöpartiet i Nora har drivit det länge att även vår kommun ska haka på trenden i dag och göra samma sak som ni . Lycka till

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.