Linde Energi prisat som ”Cykelvänlig arbetsplats”

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Linde Energi är en av länets mest cykelvänliga arbetsplatser. Detta står klart sedan Region Örebro län och Länsstyrelsen i Örebro under den årliga energi- och klimatdagen prisat Linde Energi med tre av tre möjliga stjärnor.

Linde Energi har tillsammans med 17 andra arbetsplatser i länet deltagit i utmaningen ”Cykelvänlig arbetsplats 2019” är när resultatet presenterades i fredags visade det sig att Linde Energi tilldelats den högsta statusen. Man har tittat på 18 olika punkter som ska underlätta för anställda att cykla och Linde Energi uppfyllde hela 16 av dessa.

– Vi arbetar långsiktigt med hållbarhet ur flera perspektiv och uppmuntrar initiativ som bidrar till en mer aktiv livsstil. Att göra det enklare för våra medarbetare att välja cykel som transportmedel både till, från och i jobbet är en del av detta, säger Emma Johansson, EHS&S-ansvarig på Linde Energi.

Motiveringen till Linde energis tre stjärnor var: ”Arbetsplatsen som har (nästan) allt och uppfyller sexton av arton kriterier. Det finns cykelparkering, verkstad och förråd. Tjänstecyklar servas och personalen informeras regelbundet om cykling.”

– Ännu ett kvitto på att det vi gör är bra på riktigt och att vi är på rätt väg i vår hållbarhetsresa, säger Jens Isemo, vd på Linde Energi.

För att fira priset gjorde Linde Energis kommunikationsansvarige Fredrik Klingvall entré på just en tjänstecykel för att överlämna matchbollen i handbollsmatchen mellan LIF Lindesbergs damer och Skuruiterna på söndagseftermiddagen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.