Kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson och kommundirektören Henrik Arenvang tar emot gåvan av Linde Energis styrelseordförande Greger Nilsson (S) och VD Jens Isemo.

Linde Energi skänker rondellprydnad

LINDESBERG. I tider när Lindesbergs kommun tvingas vända på kronorna skänker kommunens helägda bolag Linde Energi en utsmyckning till den södra rondellen vid Cirkle K.

-Ja, vi tar gärna emot den här gåvan, sade kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S) och fick medhåll från en enig kommunstyrelse.

Rondellprydnaderna i Lindesberg ska såklart vara riktiga konstverk, det är nog de flesta överens om. Nu har Linde Energi kommit över en uttjänt turbin, tillsatt en arbetsgrupp och engagerat konstnären Thomas Rydén för den slutliga installationsfinishen och konstnärliga gestaltningen.

-Vi vill lyfta fram vattenkraften, sade Greger Nilsson på kommunstyrelsens sammanträde. Vi installerar det här konstverket och ger det till kommunen – om kommunen vill ta emot det?

-Vi tar gärna emot, sade Irja Gustavsson.

-Det blir alltså en tre, fyra meter hög turbin som kommer att bli ljussatt och med dolomitblock i formation på marken, sade Greger Nilsson.

8 Comments

 1. Dikt om en gammal turbin:

  med en gammal turbin vill kommunen smycka
  rondell vid stadens södra infart
  det får några arga kommuninvånare att tycka
  att idéen är mindre smart

  turbinen som i mången år producerat el -energi
  skulle på ålderns höst kunna göra det i annan form
  till folk i bilar som seglar förbi
  men förslaget har möts av en mindre storm

  en kommun kan på många ben behöva stå
  då behövs även kultur
  det var fröet som elbolaget med turbinen ville så
  men alla uppskattar inte värdet av energi i retur

 2. Nu väntar vi med spänning på vad som kommer i Nora, från ”Rondell kultur
  consulting AB”.

  Vi har ju ett nytt ”detaljplaneobjekt” på gång. Dyrt blir det, fast lågprismodellen
  eftersom kommunen har ebb i ”fattigvårdskassan”.

  En ståtligt ”socialistisk” infart är nog på gång, i stil med vad gamla USSR ställde
  upp.

 3. Så dum…kommunen skänker ett ”Konstverk” till sig själva som vi skattebetalare har betalat på skattsedeln. ” Tanke vars strider blott sossar ser”.

 4. Hur är det ngt sensationellt att kommunen tar emot en gåva från sig själv ? Eller man kanske ska se det för vad det är… dvs kommunledningen jagar possitiva saker som får allt negativt som har hänt semaste tiden att hamna i skymundan.

  Sen är det väl inte gratis att ”plantera” den där ”gåvan” i rondellen… lär ju behövas ett rejält betong fundament tex.

  Sen är ju själva utsmykningen i sig diskutabel när det gäller utseende men det ju mer beroende på vad man tycker ser bra ut.

 5. Helene…
  Exakt! Det är VI skattebetalare tillika kommunmedborgare som äger de kommunala bolagen…vill vi ha och betala för detta hysteriskt fula arrangemang? Ja säger kommunstyrelsens ordförande! Vill vi lägga ned skolor och försämra för undersköterskor? Ja säger kommunstyrelsens ordförande! Hur kan det komma sig att det vi betalar in i skatt inte räcker till de mest basala, kommunala åtaganden?

 6. Pomperipossa…
  Du vet väl att sossar älskar att bygga monument till vilket pris som helst.
  Inga kostnader är för stora när det gäller helt onödiga utgifter. Men om det behövs mer personal inom skolan och omsorgen så är det alltid för dyrt enligt samma slösande monumentbyggande politiker.

 7. Kommunens egna bolag skänker till kommunen? En turbin? Vad väger en sådan pjäs? Vem bekostar arrangemanget när prylen ska upp i luften… och förankras? Gudars skymning! Det bara fortsätter…i evigheters evighet…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.