Guldlaget från 2012.

Linde Volleys guldlag tänker på Nadya

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. 2012 blev Lindesberg Volley Svenska mästare i volleyboll och hade ett lag som för evigt finns inskrivet i klubbens historia. En av mästarinnorna för tio år sedan var ukrainskan Nadya Greseva, och flera i det gamla guldlaget känner idag oro för sin gamla lagkamrat.

Nadya Greseva blev alltså svensk mästarinna med Lindesberg Volley och stannade ytterligare en säsong, innan hon återvände till Ukraina. Idag bor Nadya i Kiev med sin son.

När nyheterna om Rysslands invasion av Ukraina nådde Sverige för en vecka sedan var det många i det gamla laget som blev oroliga.

Arnold Bengtsson var vice ordförande i Lindesberg Volley 2012 och han lyckades få kontakt med Nadya Greseva för några dagar sedan. Greseva ska då ha meddelat att Kiev är blockerat och att hon inte kan ta sig därifrån.

Flera i det gamla guldlaget har haft kontakt med Nadya Greseva sedan krigsbeskedet kom. Bland andra har Anna Rönnbäck, Margie Giordano, Ashley Beyer, Freja Morén och Therese Granlund haft någon form av kontakt med Greseva. – Det är en frustrerande känsla att sitta långt bort och känna att man inte kan göra något konkret för att hjälpa. Nu blir det mest att man skickar något meddelande på Messenger för att höra hur läget är, säger Arnold Bengtsson.

Nadya Greseva slår från bakplan.
Nadya Greseva bor idag i Kiev med sin son.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.