Krögarparet Björn och Malin Persson tog under måndagen emot de första lunchgäästerna.

Lindegården äntligen öppet igen

LINDESBERG. Till mångas glädje slog Lindegårdens Värdshus åter upp dörrarna för lunchgäster på måndagen. Men det har varit en kamp mot klockan.

-Det har blivit många timmar här under den senaste månaden, säger krögaren Björn Persson.

Det har varit en hektisk vår för krögarparet Björn och Malin Persson – mitt i den värsta Corona-perioden. Inte nog med att kunderna minskade i antal på Restaurang Krydda, man valde ändå att skriva kontrakt för att driva café/restaurang Bergsfiket i nybyggda Bergsparken.

Dock gick Lindegårdens Värdshus i konkurs och en kontakt med ägarna etablerades snabbt och mycket snabbt valde Björn och Malin att göra en andra flytt på bara några månader.

Och efter ett par tjuvstarter i torsdags och i lördags var det alltså dags för nyöppning av Lindegården idag.

-Det såg ut som om vi inte skulle få köket klart i tid, men vi har jobbat hårt för att ha allt på plats till idag, berättar Björn. Mycket återstår att göra, men vi måste jobba in oss i de nya lokalerna innan vi tar itu med det sista.

-Jag är jätteglad att vi är på plats och allt fungerade perfekt under lördagens räkfrossa. Nu hoppas vi bara att kunderna kommer.

Björn Persson verkade trivas i det nya köket.

1 Comment

  1. Jag älskar verkligen att besöka denna restaurang när jag besöker mina föräldrar. Det är bra nyheter. Jag tror att jag kommer att få möjlighet att besöka denna plats igen i oktober.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.