Tränaren Desiree Tan försökte få tillbaka energin, men det lyckades inte.

Lindesberg förlorade första kvalmatchen

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindesberg Volley förlorade snöpligt den första kvalmatchen till Elitserien hemma mot IKSU från Umeå. Det såg länge ut som om Lindesberg skulle vinna i tre raka set, men i slutet av det tredje setet gick luften ur hemmalaget.

Lindesberg-IKSU slutade 2-3 (25-22, 28-26, 21-25, 21-25, 8-15).

Till att börja med bör vi förstås gratulera IKSU till lagets första seger den här säsongen. Matchen mot Lindesberg var mycket jämn, men IKSU visade mer vilja och energi när det gällde de viktiga poängen.

Det började så bra för hemmalaget. Jämnt från start, men en match där Lindesberg bet ifrån när det gällde i både det första och andra setet. Man hade dessutom 19-16 i det tredje setet när luften gick ur ballongen. IKSU gick ifatt och vann det tredje där man hade 11-7 innan samma sak hände och gästerna enkelt kunde ta det fjärde setet. I det femte var det bara IKSU på banan och segern bara att konstatera.

Hur kan det bli så här, undrar vän av ordning? Tja, nerver är en ingrediens och trötthet en annan. Lindesberg är ett ungt lag och som använder ukrainskorna Daria Hriazina och Karolina Pidhurska i alla spelmoment. Dessutom har inte Lindesberg någon spelare på högerspikepositionen och inte heller någon riktig center.

Nu får Lindesberg smälta dagens förlust och därefter analysera matchen för att eventuellt hitta motmedel till bortareturen i Umeå.

Daria Hriazina och Saga Svantesson blockar IKSU:s spike.
Merta Sjögren tar emot en serve.
Karolina Pidhurska slår igenom blocket.
Någon gång i det andra setet, när Lindesberg hade övertaget.
Klaudia Grelowska visar ingen barmhärtighet.
Karolina Pidhurska slår ett av många slag mot IKSU.
Den här bilden fick jag från fotografen Hasse Persson. Han fångade Klaudia Grelowska när hon sånär kraschade mot väggen alldeles intill mig.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.