Lindesberg klart för SM-final

i SPORT

LV_E_KlartÄNGELHOLM. Lindesberg Volley svarade för en riktig bragdmatch i den femte och avgörande SM-semifinalen borta mot Engelholm på torsdagskvällen. Lindesberg vann med 3-0 (25-19, 25-18, 25-19) och är därmed klart för SM-final mot Katrineholm.

– Tjejerna gjorde en grymt bra match, säger sportchefen Roger Larson. De spelade offensivt, tufft, rejält och distinkt.

Lindesberg Volley har gjort det igen och är alltså i sin andra raka SM-final. När det gällde som mest spelade Lindesberg sin absolut bästa volleyboll och behöll initiativ och tryck under hela matchen mot Engelholm.

– Ja, idag gick det smärtfritt, säger tränaren Ismo Peltoarvo. Tjejerna gör ett bra jobb och höll fokus under hela matchen.

Ismo Peltoarvo är förstås nöjd med hela sitt lag, men vill ändå lyfta fram spelarna.

– Britney Brown gör en riktigt bra match som passare, Nadya Greseva har jag inte sett lika bra i Lindesberg tidigare och Tina Johansson var i högsta grad tongivande ikväll. Emily Stockman gör återigen en bra match, men idag klev ju flera spelare fram. Defensivt gör Kaisa Wallin en jättebra match.

Sportchefen Roger Larsson är där han ville vara när säsongen började – i en ny SM-final.

– Det här är häftigt, säger han. Nu börjar finalerna borta på måndag och vi spelar hemma i Lindesberg Arena på torsdag i nästa vecka.

24i säger förstås Grattis till SM-finalplatsen.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.