Lindesbergs tränare Sebastien Bougeatre hade ingen lätt match att coacha.

Lindesberg utan chans mot Engelholm

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindesberg Volley glänste som en sol i lördagsmatchen mot Gislaved, men efter söndagens hemmamatch mot Engelholm var det solförmörkelse som gällde.

Matchen slutade 0-3 (14-25, 13-25, 22-25).

Det här var matchen när Lindesberg Volley skulle visa att man blivit bättre under hösten. Och man höll jämna steg fram till 7-7 i det första setet. Därefter tog Engelholm över och Mary-Kate Marshall halvt skrämde slag på hemmaspelarna med sina tunga slag och svåra servar.

Matchen i sig är inte mycket att skriva om. Engelholm var en klass bättre, helt enkelt. Ett relativt enkelt spel med bra mottagning och ett bra pass till Marshall eller Sophie Carpentier och poängen var klar.

Det som fungerade så bra igår mot Gislaved fungerade inte alls idag mot Engelholm. Lindesbergs Sofia Stiernström, fantastisk mot Gislaved, gjorde som igår, men med ett en decimeter högre block nådde inte hennes slag igenom.

Engelholm spelar nog som man ska. Bra serve, bra mottagning och en spike som dödar direkt. Helt enligt instruktionsbokens kapitel 1, stycke 1.

Nu väntar lite julledigt för Lindesberg, som i nästa match möter Linköping hemma i Lindesberg Arena den 12 januari.

Poäng Lindesberg: Sofia Stiernström 11, Hannah Troutman 7, Klaudia Grelowska 7,Linnea Skogsberg 3, Wilma Hendberg 3, Lovisa Sundqvist 2.

Lindesberg tvingades till flera timeouter när Engelholm nästan bombade sönder hemmalaget.
Igår satt allt som Sofia Stiernström slog på, men med ett högre block fastnade hon mot Engelholm.
Engelholms Mary-Kate Marshall var omutlig och noterades för 25 poäng.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.