Ida Larsson var bäst i Lindesberg.

Lindesberg visade ingenting och förlorade

LINDESBERG. Nej, nej, nej. Det här håller inte alls, Lindesberg Volley. Inte ens mot IKSU, som inte har en enda spelare med riktig slägga. Kanske dags att börja tänka på framtiden.

Matchen slutade 0-3 (22-25, 15-25, 21-25).

Hög tid för Lindesberg Volleys sportgrupp att agera. I hemmamatchen mot IKSU från Umeå på söndagen visade man inte upp någonting som skulle kunna inge hopp för framtiden. Förlust i tre raka och facit så här långt är ett vunnet set, noll poäng och sist i Elitserien.

Lindesberg Volley behöver förstärka. Teamchefen Jason Laffer har, precis som förra säsongen, chansat i truppbyggandet – och chansat fel. Man kan inte bygga ett Elitserielag på bara unga spelare utan erfarenhet och en rutinerad spelare (Martina Konecna). Den senare är långt ifrån lika bra som i fornstora dagar och de unga spelarna kan inte utvecklas i en sådan miljö. Såklart är det ibland nödvändigt att föryngra och förnya, men när unga talanger tappar självförtroendet upphör också utvecklingen.

Serien är fortfarande ung och fel kan göras rätt. Ingen idé att rikta kritik mot spelarna när felet är truppbyggarens. Ett lag utan högersida kommer att lida hela säsongen och med 17-20 personer på läktarna, trots tillåtna 50, kan Lindesberg Volley vara i stora problem när säsongen är över.

Bäst i Lindesberg var Ida Larsson.

Poäng Lindesberg: Ida Larsson 17, Martina Konecna 9, Sofia Larsson 7, Alice Uddgren 5, Tinna Rut 3, Kamara Zeinab 3, Mariana Baddini 2.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.