Lindesberg Volley förlorade mot serieledaren

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindesberg Volley visade upp flera kostymer när man på lördagen förlorade mot topplaget Vallentuna hemma i Lindesberg Arena.

Lindesberg-Vallentuna slutade 2-3 (25-22, 25-22, 16-25, 6-25, 6-15).

Division 1 norra i volleyboll är en rejält haltande och oviss serie. Lindesberg, som förra säsongen åkte ur Elitserien, låg inför dagens match på fjärde plats i tabellen. 21 poäng på 12 matcher för ett Lindesberg som ”startar om” med ett ungt, entusiastiskt och lovande lag.

Tabellen säger dock väldigt lite. Ingen vet vilka lag som vill gå upp och det är inte osannolikt att Lindesberg skulle kunna hamna i Elitserien igen – om man vill. Ett avancemang skulle förstås kräva maximalt med förstärkningar från utlandet, men det är så volleybollen fungerar.

Mot Vallentuna började det bra. Lindesberg hade kommandot mot endast sju tillresta spelare från Vallentuna och Karolina Pidhurska hade stundtals lekstuga i det första setet. Pidhurska och Daria Hriazina var mycket bra och Lindesberg visade att man har något nytt på gång.

Vallentuna tog det lika jämna tredje setet, men sedan tog luften slut i hemmalaget. Storförlust i det fjärde setet och utan chans även i skiljesetet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.