Lindesberg Volley fick jubla till slut och spelar nästa säsong i Elitserien.

Lindesberg Volley till Elitserien – trots allt

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindesberg Volley förlorade kvalserien till Elitserien mot IKSU, men är nu klara för Elitserien – trots allt. Värnamo har dragit sig ur nästa säsongs elitserie och Lindesberg har fått frågan att ta Värnamos plats – och tackat ja.

Kanske borde alla inblandade i Lindesberg Volley köpa en Triss-lott idag. Ambitionen inför den förra säsongen var en topplats i division 1 norra, men man nådde inte ända fram och slutade trea i serien. Efter en del turer stod det klart att lagen ovanför Lindesberg inte ville kvala till den högsta serien och frågan gick till Lindesberg. På andra sidan nätet stod IKSU från Umeå, som blev sist i Elitserien.

Lindesberg gjorde ett bra kval med sin unga trupp, men IKSU var lite starkare och vann kvalserien om en plats i Elitserien 2023/24.

Och nu, tre veckor senare har alltså Lindesberg fått frågan om man vill ersätta Värnamo i den högsta serien i höst – och alltså accepterat.

En snårig väg som kan kännas som en Triss-vinst, men Lindesberg tänkte noga efter innan man accepterade att kvalspela mot IKSU och står säkert i startgroparna för att bygga ett Elitserielag under sommaren.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.