Förhoppningsvis får vi se Lindesberg Volley jubla i höst. Från vänster Arnold Bengtsson, spelaren Moa Renström och förre tränaren Sébastien Bougeâtre.

Lindesberg Volley kämpar vidare

LINDESBERG. Lindesberg Volley kommer att kämpa vidare trots att man förlorat kontraktstvisten med förre tränaren Sébastien Bougeâtre. Detta blev resultatet när klubben höll årsmöte på tisdagskvällen.

-Vi fortsätter och inriktningen är att vi tar ett lån, säger avgående ordföranden Arnold Bengtsson. Konkurs är inte något huvudspår.

Lindesberg Volley befinner sig i en besvärlig ekonomisk situation sedan förre tränaren Sébastien Bougeâtre gått segrande ur den kontraktstvist som avgjorts i tingsrätten. Enligt domen ska Lindesberg Volley betala Bougeâtre cirka 160000 kronor.

Det som hänt är att Lindesberg Volley missade att säga upp Sébastien Bougeâtre i mars månad 2019, så som kontraktet var skrivet. Istället sade man upp tränaren i april, när säsongen var över. Tingsrättens beslut går att överklaga till Arbetsdomstolen, men det är osäkert om Lindesberg Volley väljer den vägen.

-Om vi kan ta ett lån kan vi kämpa vidare, säger Arnold Bengtsson.

Ekonomin drabbar Lindesberg Volley, men trots pandemi och publiklösa matcher under den avslutade säsongen gjorde föreningen ett hyggligt bokslut.

-Visst hade vi lägre intäkter, men också lägre kostnader, säger Bengtsson. En sådan här sak försvårar förstås utvecklingen framåt.

Inför säsongen 2021/2022 har Lindesberg Volley ingenting klart. Tränaren Teemu Sarna kommer inte att vara kvar och vilka spelare som kommer att spela vidare är skrivet i stjärnorna.

-Vi kommer att kämpa och finnas med när serien startar i höst, säger Arnold Bengtsson. Men vi kommer kanske inte att vara så starka att vi är med och slåss när Grand Prix avgörs i januari.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.