Lindesberg Volley övertygade trots dipp

i SPORT

LINDESBERG. Det första setet gick litet för lätt och kostade det andra, men när det gällde var Lindesberg Volley det klart bättre laget när lokalderbyt mot Örebro avgjordes i Lindesberg Arena på onsdagskvällen.

Matchen slutade 3-1 (25-12, 23-25, 25-12, 25-16).

Första setet var en ren massaker när Lindesberg dödade det mesta av Örebros spel. Det mesta gick hemmalagets väg och setsiffrorna 25-12 säger det mesta.

Men i det andra setet hände något. Kanske gick det första setet för enkelt och Lindesbergs spelare tappade ödmjukheten? Örebro fick vinna det andra setet med 25-23 efter mängder av slarv- och tekniska fel från hemmalagets sida.

– Nej, för enkelt vill jag nog inte säga, säger Tina Johansson. Det kändes bra och vi hade möjlighet att styra matchen som vi ville. Men sen slappnar vi av lite för mycket i andra set och släpper in dom i matchen. Örebro är ett lag som är för bra för att vi ska kunna skämma bort oss med mindre bra spel från oss

I det tredje visade dock Lindesberg vart skåpet skulle stå den här kvällen. Distinkt spel och massor av energi och 25-12. Och massor av energin tillför centern Tina Johansson, som verkar ha hur mycket som helst så snart bollen är i spel.

– Jag antar att det är en komplimang?  För mig finns det inte mycket som är roligare än att just stå på plan och få spela match. Det får min energi att hamna på topp, och det finns ingen bättre känsla än när laget gör något roligt bra.

Det fjärde setet gick samma väg och slutade 25-16 och efter fyra omgångar har nu Lindesberg Volley full pott, trots att man haft svackor eller åtminstone spelat sämre i vissa matcher eller delar därav.

Lindesberg Volley visar en härlig styrka i år och frågan är om laget rent av inte är ännu bättre än i fjol.

–  Jag tycker Lindes styrka är att vi är väldigt farliga i vårt anfallsspel, säger Tina Johansson. Vi har många spelare som kan gå in och göra poäng åt oss. Sen är det en stor fördel också att att ha ett så komplett lag som vi har. Vi har 13 riktigt bra spelare i laget, vilket gör att om någon har en dålig dag så har vi alltid bra spelare att byta in med.

Bäst betyg i Lindesberg fick Britney Brown, tätt följd av Tina Johansson och bästa poängplockare blev Nadya Greseva, Margie Giordano och Ali Sandholm, alla med 14 poäng.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.