Merta Sjögren har det tufft som Lindesbergs enda libero.

Lindesberg Volley straffade sig själva

LINDESBERG. Nykomlingen Värnamo hade bara vunnit en enda match i Elitserien innan man kom till Lindesberg Arena på lördagen. Väl där lyckades Värnamo ta sin andra seger och de 32 milen hem blir roligare än vanligt.

Matchen slutade 1-3 (27-29, 23-25, 25-22, 22-25).

De flesta trodde nog att Lindesberg Volley skulle kunna ta julledigt efter lördagsmatchen med en seger i ryggen. Nästjumbon Värnamo borde inte kunna ta ett set mot Lindesberg, då man endast vunnit sju set under hela hösten.

Men Lindesberg underpresterade kraftigt och förlorade en jämn match på sämsta tänkbara sätt – på tekniska fel och missar.

Visserligen saknade Lindesberg kanadensiskan Braedyn Tutton, som tråkigt nog skadat sig.

-Jag fick en medspelare över mig på träning och fick en smäll på ankeln, berättar Braedyn. Nu åker jag hem till Kanada över jul, men jag kommer tillbaka i spelbart skick efter helgerna.

Såklart saknades Tutton i lördagens trupp, men så här mycket får inte en enskild spelare saknas i Elitserien. Förhoppningsvis var det här lågvattenmärket en väckarklocka för de runt laget. Enskilda spelare ska inte klandras när man spelar på toppen av sin förmåga, de som ska klandras är de som byggt årets lag. Kanske har unga liberon Merta Sjögren ett psyke utöver det vanliga, men hur sjutton kan man bygga ett lag med enbart en (1) libero – som dessutom aldrig varit i närheten av Elitserien?

Poäng Lindesberg: Katrina Janssen 23, Laura Reeks 16, Antonia Babic 15, Matilda Ederfors 4, Sofie Fahlin 4, Rebecca Andersson 3, Linnea Skogsberg 2.

Rebecca Andersson tillbaka i Lindesberg.
Katrina Janssen är svårstoppad när hon kommer rätt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.