Desiree Tan, Christer Sundström och Dan Walterson spänner bågen inför ett elitseriekval.

Lindesberg Volley tar ny sats mot eliten

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindesberg Volley ramlade ur Elitserien förra säsongen, tio år efter det att man blev svenska mästare, men nu laddar man om med en långsiktig plan att ta sig tillbaka till Elitserien.

-Det måste få ta tid, säger Dan Walterson, mister Lindesberg Volley. Nästa år vore perfekt, men det kan faktiskt bli redan i år.

Det har varit sisådär med Lindesberg Volley under fyra, fem år och i våras hände det som till slut måst komma – degradering från Elitserien. Gråta och lägga ner eller spänna bågen på nytt och ta ny sats var det som återstod. Nu, efter snart en säsong i division 1 norra är det klart vad som gäller. Lindesberg Volley satsar på nytt, med ett nytt koncept och ett långsiktigt tänkande.

-Vi måste bli fler i organisationen runt laget och i föreningen, säger en av de få aktiva ledarna Christer Sundström. Vi måste hitta ett positivt sätt att verka som förening i Lindesberg.

Att återta en plats i Elitserien kräver sitt, men volleyboll i Sverige fungerar inte som inom handboll eller ishockey. I volleyboll är det redan klart att Lindesberg Volley kommer att kvala upp till Elitserien redan i vår – av den enkla anledningen att inget annat lag vill gå upp. Lindesberg ligger idag femma i division 1 norra, men kommer alltså att få kvala, sannolikt mot IKSU från Umeå som inte tagit en enda poäng i årets Elitserie.

-Det bästa vore förstås om vi tog steget upp nästa år, säger Dan Walterson. Men skulle vi ta oss upp så kör vi.

Ett kval mot IKSU, eller eventuellt något annat lag, kommer att äga rum i början av april och då är Lindesberg Volley redo.

-Alla våra spelare har sagt okej till satsningen, säger tränaren Desiree Tan. Och alla spelare är beredda att träna och slåss om en plats i laget.

Dan Valterson och Christer Sundström menar att just Desiree är den viktigaste pusselbiten för ett eventuellt återtåg till Elitserien, men såväl Desiree som Dan och Christer vet att det krävs mer.

-Pandemin har gjort det tuffare att hitta sponsorer, säger Christer Sundström.

-Men Desiree har ett bra kontaktnät i Australien och vi kan kanske hitta några riktigt bra spelare där, säger Dan Walterson.

Tränaren själv vet såklart inte hur hon ska kunna matcha sin division 1-trupp mot eventuellt spel i Elitserien, men hon åsidosätter ingen i dagens trupp.

-Jag backar hela truppen, säger hon. Det är så man tänder stjärnor. Den här gruppen som vi har idag är väldigt träningsvillig och jag tror alla kan ta sig upp på Elitserienivå. Men visst behöver vi minst två riktigt bra proffs för att klara oss i Elitserien.

Kval till Elitserien spelas alltså i början av april och till dess hoppas Dan Walterson och Christer Sundström hinna engagera några fler föräldrar eller andra externa intresserade.

I morgon lördag spelar Lindesberg Volley hemmamatch mot Uppsala klockan 15.00 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.