Amelie Boson och Emma Nyberg lovar att ta hand om alla cafégäster.

Lindesbergs mysigaste café

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Med devisen ”Eftermiddagskaffe i trädgården” hoppas Amelie Boson på Kungsgatan 16 i Lindesberg att fikasugna ska göra ett besök i hennes lilla café under de fem veckor caféet är öppet i sommar. Idag går hon in på vecka tre och den sista juli är det slut – åtminstone för i år.

-Här leker vi café, hälsar Amelie Boson och sommarjobbaren Emma Nyberg när 24i gästar under veckans regniga onsdag.

Och faktum är att caféet verkligen är en lekfull sysselsättning för Amelie. Innergården till fastigheten på Kungsgatan 16 i Lindesberg är den perfekta platsen för ett café, helt skyddad bland blommor och växter – men med en personlighet som skulle göra de flesta caféägare gröna av avund. Ändå är det alltså familjens trädgård som blir café för några sommarveckor.

-Det började förra sommaren och tanken är att jag och Emma ska ha roligt, säger Amelie. Jag har ingen bakgrund i bakverkens värld, men jag tycker det är jättekul. Men vi får mycket lovord för det vi serverar och våra besökare gillar så mycket att sitta här och fika att de ibland kan sitta i timmar.

-Allt är verkligen roligt, säger Emma Nyberg. Samtliga moment är kul och framför allt när det är många besökare.

Totalt finns ett 40-tal platser i trädgården, de flesta i en egen stil, och besökarna gillar verkligen begreppet ”eftermiddagskaffe”.

-Genom att kalla det eftermiddagskaffe förstår de flesta att det handlar om just kaffe och kaffebröd. Vi serverar inte smörgåsar, men brukar ha 13-14 olika bakverk på vårt bord.

Och de som har varit på det mysiga caféet brukar komma tillbaka.

-Förra sommaren hade vi en dam som var här åtta gånger och i år har hon redan varit här flera gånger, säger Amelie och ler. Och under förra helgen kom en annan tidigare gäst och sade att hon hade hoppat över lunchen och istället kom hit och åt tre godsaker till lunch. Efter det att hon ätit ”lunchen” kom hon in igen och sade att nu var det dags för efterrätt. Och så tog hon två bitar till.

I själva caféet är det Emma som hanterar kunderna och som sköter ruljansen och Amelie som finns i bakgrunden, men som gärna går runt bland gästerna och byter några ord.

-Det ska ju vara roligt, säger Amelie och skrattar. Vi leker verkligen café här, men våra besökare verkar gilla det vi gör. Caféet på Kungsgatan 16 håller öppet torsdagar till söndagar klockan 13-17 fram till den 30 juli. Ni som gillar eftermiddagsfika bör passa på.

Det ska vara roligt, säger Amelie Boson och Emma Nyberg.
24i blev bjudna på några av caféets delikatesser.
En underbar innerträdgård – mitt i stan. Foto: Privat
Det här var lunchen för en återkommande kund. Efterrätten avslöjas i texten. Foto: Privat
Det finns 13 eller 14 godsaker varje dag. Foto: Privat
Sittplatser både ute och inne. Foto: Privat
Miljöerna för sittgrupperna skiftar. Foto: Privat
Här ligger caféet. Inga stora banderoller, men ta några steg in till vänster och hamna i den mysiga cafémiljön.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.