Stjärnan Tobias Sjökvist är klar för en ny säsong i Lindlöven.

Lindlöven bygger vidare

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlövens truppbygge går vidare, även om det inte går i en rasande fart. Två nya spelare kan noteras och sportchefen Tomas Östlund tar situationen med ro.

-Vi har fått några avbräck som vi inte räknade med, men hockeyspelare finns alltid och jag är inte orolig.

Vissa säsonger går det nästan av sig självt och andra handlar det nästan om att börja om från början. Det senare scenariot är inte aktuellt, men inte så långt ifrån för Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund.

-Jag hade inte räknat med att Johannes Jämsén skulle dra till Mariestad och jag hoppades på att William Lindgren skulle fortsätta, men i Lindgrens fall förstår jag att ett bra jobb privat vägde över.

Med två målvakter, två backar och just nu fyra forwards får Östlund jobba vidare. Många bollar är i luften och Osten säger bestämt att laget kommer att föryngras till höstens seriestart.

Tomas Östlund är ganska förtegen med hur snacket med spelarna ur fjolårstruppen går, men rykten säger ändå att några ytterligare spelare är på gång att skriva nya kontrakt.

En av dessa är förstås stjärnan Tobias Sjökvist. 27-årige Sjökvist var sanslöst bra under hösten förra säsongen och borde vara en av de spelare Osten vill ha ”klar” till kommande säsong. Skriver Sjökvist på skriver flera andra på.

-Det kommer att dröja ett par veckor eller kanske hela maj innan jag kan lämna besked, säger Tobias Sjökvist. Men det ska inte dröja hela sommaren. Det har funnits intressen från andra klubbar, men Lindlöven är definitivt ett hett alternativ för mig.

Tobias Sjökvist vet att Lindlöven vill ha honom kvar och att en signatur från hans sida skulle underlätta det fortsatta lagbygget och han medger att han kanske vill ha en större roll i laget. En tydlig brygga mellan tränarparet och spelarna.

-Sånt lockar förstås, säger Tobias. Men där är vi inte just nu. Om jag får önska skulle vi behöva en offensiv back som mitt förstaalternativ.

Under tiden har backen Hannes Wenell kritat på för Lindlöven, precis som forwarden Edwin Lindström, som spelade 22 matcher för BIK Karlskoga i Allsvenskan förra vintern.

24i fortsätter att följa truppbygget i Lindlöven.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.