Lagkaptenen Anton Karlsson får symbolisera Lindlövens fall mot Tranås.

Lindlöven föll stort hemma mot Tranås

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven förlorade kvällens toppmatch i Hockeyettan västra hemma mot Tranås efter en första mållös period i ett ruggigt tempo. Några snabba mål i början av den andra perioden blev avgörande.

Lindlövens IF-Tranås AIF slutade 3-8 (0-0, 2-4, 1-4).

Vad gäller tempo var den första perioden mellan Lindlöven och Tranås något av det svettigaste som skådats i Lindehov. Men en sådan period brukar följas av lite lägre tempo och då kommer oftast målen. Och så blev det i onsdagens match.

Lindlövens stjärna Tobias Sjökvist gjorde 1-0 efter bara 1.41 i den andra perioden, men dessvärre lyckades Tranås duktige Joey Dudek kvittera direkt efter tekning och därefter hann Tranås göra 1-2 och 1-3 på bara fem minuter.

Anton Toolanen reducerade till 2-3, men Tranås hann göra 2-4 innan perioden var över.

Den tredje akten blev gästernas, trots att Isak Jonsson reducerade till 3-4 efter 8.15. Dessvärre gjorde Joey Dudek 3-5 40 sekunder senare och därefter var det Tranås för resten av matchen. När Isak Jonsson fick 5+20 efter 13.19 gjorde Tranås tre (3) mål i powerplay och matchen var såklart förlorad.

Lindlöven går tungt på sina backpjäser, men saknar axelskadade Philip Nyberg och ljumskskadade Filip Halvordsson och tränarparet Dufåker/Östergren har en del att fundera över även vad gäller Lindlövens forwards. Onsdagens fjärdelina med Sunnefors, Paskaruk och Alverhag var behagliga att möta och lagkaptenen Anton Karlsson känns inte alls igen.

Lindlöven ligger, trots kvällens förlust, över strecket i tabellen (femma) och möter närmast Borlänge hemma på söndag.

Var den inne? Tobias Sjökvist skott hamnade bakom Tranås målvakt Victor Johnson, men rakades tydligen ut.
Isak Jonsson ensam men stark mot Tranås.
Skyttekungen Filip Barklund var osynlig framåt, men gjorde sitt defensiva jobb.