Jesper Arvidsson sätter en medspelare i läge.

Lindlöven förlorade efter straffläggning

LINDESBERG. Lindlöven kan aldrig räknas bort i årets Hockeyettan. Trots underläge med 0-2 0ch 1-3 grejade man att kvittera i söndagens

LINDESBERG. Lindlöven kan aldrig räknas bort i årets Hockeyettan. Trots underläge med 0-2 0ch 1-3 grejade man att kvittera i söndagens hemmamatch mot Grums och där igenom ta en viktig poäng. Förlängningen blev mållös och Grums drog till slut det längsta strået i lotteriet med straffar.

Matchen slutade 4-5 (0-1, 1-2, 3-1, 0-0, 0-1).

Lindlöven, årgång 2019/2020, står inte att känna igen. I Löven finns en vilja att vinna som inte setts på flera år. Trots dåliga lägen ger inte Lindlöven upp, utan 60 minuter är det som gäller innan man har vunnit eller, eventuellt, förlorat.

Lindlöven, årgång 2019/2020, är bra – riktigt bra. Tränaren Jonas Dufåker har hittat en harmoni i femmorna där samtliga spelare får spela den roll man trivs med.

Mot Grums hade det under förra säsongen ha varit nattmössa efter två perioder. I år tar man tag i matchen och dominerar den tredje akten och räddar en viktig poäng.

Att man sedermera förlorar i straffläggningen handlar om ett lotteri. Det hade lika gärna kunnat sluta med en seger.

Lindlöven mönstrade i söndagsmatchen mot Grums sex egna backar, vilket måste betecknas som en framgång.

-Vi har inte någon back inlånad idag, sade lagledaren Henry Norlund precis innan första nedsläpp.

I övrigt fyra kedjor och samtliga väl fungerande. Nämnas måste skyttekungen Max Lalander, som reducerade till 2-3 och kvitterade till 4-4. Lalander toppar skytteligan i serien tillsammans med Markus Persson, Borlänge, och med Erik Broman, Lindlöven och Conny Strömberg, Surahammar, på tredje plats.

På onsdag väntar Malung på bortais.

Mål Lindlöven: Max Lalander 2, Alexander Kovalonok, Daniel Nilsson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.