Marcus Von Der Geest är stabil och kvitterade mycket snyggt till 2-2.

Lindlöven förlorade jämn match mot Mariestad

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Söndagsmatchen mellan Lindlöven och serieledande Mariestad såg ut att gå till förlängning, men lite slarvigt spel av Lindlöven i anfallszon skapade ett 2-1-läge för gästerna som Lucas Larsson utnyttjade och Lindlöven fick gå poänglösa från matchen.

Lindlövens IF-Mariestad GoIS slutade 2-3 (0-0, 1-2, 1-1).

342 åskådare fick se en bra match när Lindlöven tog emot Mariestad på söndagen. Många målchanser, men också bra målvaktsspel av William Kias och Isac Ohlsson. Dessvärre åkte poängen med Mariestad i bussen hem.

Och ärligt talat var nog inte segern för Mariestad orättvis, även om Lindlöven, med lite flyt, hade kunnat göra både ett, två och tre mål ytterligare. Men det hade nog Mariestad kunnat göra också.

Publiken gladdes nog ändå åt spelet och spänningen och man kan konstatera att det här var en bra hockeymatch i november. Lindlöven spelar med få backar, som är slitna mot slutet, mot ett svårt Mariestad som växlar anfallssida mer än de flesta.

Det är nämligen så att BoIS har fler rightare än de flesta lag i serien och kan alltså utnyttja ”fel” sida mer än Lindlöven i uppspelen och i anfallen, ett ”vapen” som blev tydligt i söndagens match.

Lindlövens center Marcus Von Der Geest gjorde 2-2 med 6.57 kvar, på ett mycket snyggt sätt, och då såg det mesta ut att gå mot en förlängning men två minuter senare slarvade en av Lindlövens backar i anfallszon och Mariestad fick ett 2-1-läge som man inte missade att utnyttja.

I nästa match möter Lindlöven serietvåan Tranås borta och nästa hemmamatch spelas om en vecka mot Forshaga.

Mål Lindlöven: 1-1 Olle Hilmersson (Hannes Wenell), 2-2 Marcus Von Der Geest (Isac Hammar, Emil Norberg).

Emil Norberg är väldigt nyttig för Lindlöven.
När Simon Brännvall har pucken är det ett som gäller. På mål!
Isac Hammar är otroligt snabb de första skären och skapar chanser på egen hand.
Lindlövens målvakt William Kias svarade för många ingripanden mot Mariestad.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.