Isak Jonsson fick en dubbelchans i slutskedet, men mål uteblev.

Lindlöven förlorade med uddamålet

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

TRANÅS. Lindlöven började urstarkt borta mot Tranås på onsdagen, men det var hemmalaget som gjorde matchens första mål… och andra, och tredje, och fjärde… innan Löven hamnade i målprotokollet.

Tranås AIF-Lindlövens IF slutade 4-3 (4-1, 0-0, 0-2).

Lindlöven gjorde som man brukar och startade i ett rejält tempo, men hemmalaget Tranås stod emot under de första magiska fem, sex minuterna och tog därefter över.

Lindlöven fick erkänna fyra hemmamål innan Tim Alverhag spräckte nollan innan den första perioden var över. Ett riktigt tungt facit med två perioder kvar att spela.

Lindlöven gjorde vad man kunde för att jobba sig in i matchen i den andra perioden, samtidigt som hemmalaget Tranås började spela på sin tremålsledning. Inget ordentligt övertag för något av lagen, men Lindlöven var lite för uddlöst för att ta över.

I den tredje perioden handlade det mesta om Lindlöven. Allt framåt var måttot och Tim Alverhag gjorde 4-2 efter 5.55 och bara två mål skiljde lagen åt. Lindlöven toppade upp och med fem minuter kvar gjorde Tim Alverhag sitt tredje mål i matchen och förmodligen sitt konstigaste i karriären, men med fem kvar hade Lindlöven verkligen chansen att kvittera och få med sig en poäng.

Lindlöven pressade tungt, men något kvitteringsmål kom inte. Lindlöven fick åka hem utan poäng.

Analysen då. Det såg bra ut, men Lindlöven bjöd lite för snällt i den första perioden. Lite bräckligt i defensiven tidigt i matchen och inte hundraprocentigt framåt heller. Backen Anton Fält och forwarden Alexander Sunnefors måste nog visa tränarparet Dufåker/Östergren varför de är med under sista matcher om de ska få spela kvar efter jul.

Bäst i Lindlöven var backen Filip Halvordsson och såklart forwarden Tim Alverhag.

Närmast möter Lindlöven bottenlaget Borlänge borta på söndag.

Mål Lindlöven: Tim Alverhag 3.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.