Lindlöven förlorade straffdrama i irriterat derby

LINDESBERG. Lindlöven räddade oavgjort i den sista matchen i Allettan norra hemma mot Borlänge, i en match som präglades mer av kamp och fight än av skönspel. Tyvärr förlorade man straffläggningen och fick nöja sig med en poäng.

Matchen slutade 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1).

-Det här blev en konstig match, säger Lindlövens tränare Jonas Dufåker. Jag tycker domaren tappar matchen redan i den första perioden och därefter blev det mest tufft och grinigt.

Jonas Dufåker vill inte såga vare sig domare eller motståndare mer än nödvändigt, men säger att säsongens fyra matcher mot Borlänge sett ut på ett liknande sätt.

-Borlänge spelar fult och filmar väldigt mycket, säger han.

Och det var så onsdagens holmgång började. Lindlövens Albin Gunnarsson fick en sen utvisning sent i den första sedan Borlänges fixstjärna Markus Persson fallit, som synes utan Gunnarssons beröring. Gunnarsson blev vansinnig på Persson (se bild) och Markus Persson reste sig när domaren visat ut Gunnarsson och log med hela ansiktet. Inte riktigt sånt som hockeypubliken vill se.

Lindlöven hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2 vid full tid, men efter en mållös förlängning blev det lotteri, eller straffar, en straffläggning som Lindlöven förlorade.

-Inget att säga om, säger Jonas Dufåker. Jag är mest upprörd över själva matchen. Deras tränare gick på mig i pausen mellan period två och tre och frågade om vi jagade deras huvuden. Det säger väldigt mycket för mig.

Den sista omgången av Allettan var minst sagt gastkramande. Den största dramatiken utspelade sig i Allettan södra, men i och med att lagen rankas tillsammans efter den sista omgången var den södra serien lika viktig som den norra under onsdagskvällen.

Halmstad, som länge haft kommandot i den södra serien, har förlorat ett par matcher på slutet och såg länge ut att tappa segern i Allettan södra, men vände och vann mot Kallinge/Ronneby och segrade i serien. För Lindlövens del handlade allt om att vinna – med en eller två poäng. Tyvärr blev det bara en poäng och Löven är därmed rankat sexa av de 14 lag som gör upp om Play Off 1.

Lindlövens Albin Gunnarsson blir vansinnig på Borlänges stjärna Markus Persson efter något som såg ut som en grov filmning.
För de som var med förr känns Wilson Johansson målförsök efter passning från Filip Nordström igen. Spelarnas pappor heter Andreas Johansson och Peter Nordström och är ikoner i Färjestad.

1 Comment

  1. Ja var grov filmning när gris Gunnarsson armbågstacklade Borlänges kapten i ansiktet när han inte är puckförare och käken går sv på 2 ställen.. men som tur är kommer han bli avstängd ordentligt.. Bra tanke om matchen Dufåker. (Dumhuvud)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.