Filip Barklund svarade för ett mål mot Köping.

Lindlöven i topp efter ny seger

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

KÖPING. Lindlöven svarade för en homogen insats när man på onsdagskvällen besegrade Köping på bortais. Segern innebär att Lindlöven nu toppar tabellen.

Köping HC-Lindlövens IF slutade 1-5 (0-0, 1-1, 0-2).

Lindlöven går alltså upp i serieledning i Hockeyettan västra och de brandgula spelar just nu hockey med ett stort självförtroende. Sex raka segrar och 23-9 totalt i dessa matcher.

Lindlöven började starkt i bortamötet mot Köping och redan efter 4.24 ledde man med 0-2 efter mål av Anton Björkman och Filip Barklund.

I den andra utökade Lindlöven till 0-3 genom nye Max Dandanell, innan Köpings Marcus Viitanen kunde reducera i slutet av perioden.

När sedan Tobias Sjökvist gjorde 1-4 i den tredje perioden var förstås matchen avgjord, även om Sjökvist hann göra ytterligare ett mål innan matchen var över.

Nästa match spelas på söndag, då Mariestad gästar Lindehov.

Mål Lindlöven: 0-1 Anton Björkman (Filip Halvordsson, Tobias Sjökvist), 0-2 Filip Barklund (Elias Lindgren), 0-3 Max Dandanell (Tim Alverhag, Joshua Karlsson), 1-4 Tobias Sjökvist (Anton Widmark, Anton Björkman), 1-5 Tobias Sjökvist (Anton Widmark, Anton Björkman).