Lindlöven klart för Allettan

i SPORT

FALUN. Lindlöven grejade avancemanget till Allettan helt på egen hand efter förlust straffar 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0) mot Falun på torsdagskvällen. Magisk målskytt blev Niklas Nooni, som gjorde Lindlövens tredje mål.

– Nooni är stark när han bryter igenom och givetvis en viktig spelare, säger Lindlövens tränare Staffan Thosson.

Niklas Nooni kom som nyförvärv inför förra säsongen och han har knappast gjort någon besviken. Nooni levererar både när det går bra och när det är uppförsbacke. En ruggig lägstanivå och en attityd som alltid innebär 100 procent. Det är absolut ingen slump att det är just Nooni som skjuter Lindlöven till en ny nivå – Allettan.

– Nu satte jag ihop honom med tvillingarna igen och det var vår bästa formation ikväll, säger Tholsson.

Både målkungen Simon Jellvert och poängditon Patrik Säfström saknades i nyckelmatchen mot Falun, men Lindlöven har äntligen blivit det lag som krävs. Ett lag där näste gubbe kliver fram och tar ansvar när problem eller skador sätter pinnar i hjulen. Att riktigt genidrag att Staffan Tholsson gjort en ordinarie tredjeline med spelare som rankingmässigt är bättre än så, som med Kristian Flygar och Patrik Larshans – på torsdagen återfanns båda i förstalinan.

– Både Flygar och Larshans gör en bra match, säger Tholsson försiktigt.

Det krävdes en poäng i Falun för att saken skulle vara klar och efter 60 minuter och mål av Emil Johansson, Kristian Flygar och Niklas Nooni var saken klar.

– Teoretisk är vi inte riktigt klara än, säger Tholsson. Och det får inte bli några jävla blindskär när vi är så nära. Men visst ska det mycket till för att vi ska förlora det här.

Förutom redan nämnda vill Staffan Tholsson hissa målvakten Philip Ödmark och linan med Anton Magnusson, Oskar Larsson och Linus Rundgren.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.