Lindlöven mot Tranås – ny toppmatch borta ikväll?

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Läget är minst sagt positivt när Lindlöven ger sig in i slutrundorna av Hockeyettan västra. Senast Lindlöven tog sig till Allettan var säsongen 2019/20, men i år ser man ut att slå alla tidigare rekord.

Ikväll bortaspelar Lindlöven mot Tranås och frågan är om den sju matcher långa vinstsviten håller i sig?

-Vi åker ner till Tranås för att försöka vinna, säger sportchefen Tomas Östlund. Vi är ju nästan klara för Allettan, men vi får inte slappna av under de här sista matcherna.

Lindlöven har i år, till skillnad från tidigare, två riktigt tunga pjäser poängmässigt. Tobias Sjökvist i en kedja och Filip Barklund i en annan är förstås en drömsits för såväl sportchefen som för hela truppen. Dessa båda har motsvarat alla förväntningar.

-Helt rätt att Tobias och Filip är spetsar, men detta har höjt laget på flera sätt. Titta på deras kedjekompisar och dessa borde höjas lika högt. Men kanske viktigast är att vi har en bra defensiv där många motståndare har svårt att ta sig igenom.

Det är alltså inte fråga om att åka ner till Tranås och acceptera en ”hedersam” förlust ikväll. Lindlöven åker de 20 milen ner till Tranås utan en tanke på att förlora.

-Jag vet i nuläget inte vilket lag vi åker med, då vi fått in lite sjukdom i truppen, men du kan vara säker på att vi åker med det bästa vi har, avslutar Östlund.

Tranås AIF-Lindlövens IF startar klockan 19.00 i Stiga Arena i Tranås.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.