Alltid hårda tag i derbymatcherna mot Kumla. Bilden från fjolårets derby.

Lindlöven möter Kumla i länsderby

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven bjuder i eftermiddag på länsderby i Lindehov när Kumla kommer på besök. Som vanligt omöjligt att tippa resultatet, men Lindlöven har revansch att utkräva från fjolårets grundserie.

Både Lindlöven och Kumla har startat årets serie med en förlust och en seger. Kumla inledde med förlust borta mot Nyköping, men vände direkt och vann övertygande hemma mot Skövde i onsdags. Lindlöven förlorade premiären mot seriefavoriten Mariestad, men var totalt överlägset i onsdag då man besegrade Köping med 7-0 på bortais.

Att det blir ett tufft derby är nog klart på förhand. Det brukar vara tuffa matcher lagen emellan och blir förmodligen inget undantag den här gången. Förra höstens derby i Lindehov slutade 1-5 och Lindlöven vill säkert vända på steken i år.

Serien i övrigt har startat överraskande. Surahammar toppar serien efter det att man på lördagen bortabesegrat Nyköping i overtime, och ständiga topplaget Borlänge är så här långt utan poäng. Dagens fråga i Lindehov är om det är Lindlöven eller Kumla som ligger Topp 5 efter dagens match.

Lindlövens IF-Kumla HC startar klockan 16.00 i Lindehov.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.