Lindlöven får spela i Vårettan - igen.

Lindlöven slutar sjua i serien

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Slutdelen av grundserien i Hockeyettan västra har inte gått Lindlövens väg. På söndagen förlorade man bortamatchen mot Skövde och Lindlöven är därmed borta från Allettan även i vinter.

Skövde IK-Lindlövens IF slutade 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Det blev alltså inte riktigt som Lindlövens ledning tänkt sig. Efter ytterligare en stark match på söndagen är det klart att Lindlöven slutar sjua i grundserien av Hockeyettan västra och därmed är klart för Vårettan norra.

Svenska Ishockeyförbundet minskade antalet lag i Hockeyettan till 40 inför årets säsong och alla visste att det det skulle bli tufft att över huvud taget klara sig kvar. Men enbart fem trepoängare på 17 matcher räcker inte till spel i Allettan, bara att konstatera. Lindlöven har gjort det väldigt bra och varit väldigt nära i många matcher, men inte haft det sista när det gällt som mest.

Man hade ledningen mot Skövde, men att ställa om och spela på ett måls ledning är inte Lindlövens melodi. Precis som det har sett ut i många matcher under hösten.

Nu väntar Vårettan, som ändå bjuder på lite nyheter. Förmodligen spelar Lindlöven i den norra vårserien, vilket innebär de fem sista lagen i Hockeyettan norra samt de fem lag i Hockeyettan västra och östra som hamnat på plats 6-10 i grundserien. Exakt vilka motståndarna kommer att bli får vänta in serieindelningen under slutet av nästa vecka, men långresor väntar Lindlöven, precis som nya lag kommer att gästa Lindehov. Från vårserien kommer tre lag (av tio) att ta sig till play off.

Mål mot Skövde: Alexander Sunnefors.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.