Johannes Jämsén gjorde det avgörande målet mot Kiruna IF.

Lindlöven tog första segern

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

KIRUNA. Lindlöven tog på söndagen sin första seger i Allettan norra. Detta sedan man vänt 0-2 till 2-2 och förlängning. I förlängningen avgjorde Johannes Jämsén.

Kiruna IF-Lindlövens IF slutade 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-1).

Äntligen kunde Lindlöven ta sina första poäng i Allettan norra. Två poäng borde ha varit tre, men Lindlöven har svårt med avsluten efter jul. Löven vann skotten med 42-22, men i de avgörande lägena har Lindlöven haft brutalt svårt i de första fyra matcherna i serien.

Lindlöven var egentligen bättre än Kiruna matchen igenom, men hemmalaget gjorde 1-0 i den första perioden och 2-0 i den andra – utan att Lindlöven lyckats göra något mål, trots mängder av chanser.

I den tredje lossnade det dock. Tim Alverhag kunde göra 2-1 i inledningen av den sista akten och med Lindlöven hade det mesta avspelet. Flera bra chanser brändes, men efter 56.39 kunde Edwin Lindström kvittera och ta matchen till overtime.

Den fjärde akten var helt och hållet Lindlövens och när Johannes Jämtén kunde göra 2-3 tyckte nog ingen att det var orättvist.

Segern var Lindlövens första i Allettan norra, men man klättrade ändå från tionde plats till åttonde. Nu väntar en träningsvecka för Lindlöven och till helgen väntar två hemmamatcher – mot Hudiksvall på lördag och mot Strömsbro på söndag.

Finns en del att träna på. Tekningar måste vara prio ett, men även att se till att få sidlledesförflyttningar på motståndarmålvakterna. Lindlöven har flera duktiga avslutare, men ofta verkar egna skott viktigare än att hitta medspelare som kräver förflyttning på målvakten.

Mål Lindlöven: Tim Alverhag, Edwin Lindström, Johannes Jämsén.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.