Mål direkt. Inlånade backen Erik Brenkle fick göra mål i sin Lindlöven-debut.

Lindlöven tog första trepoängaren

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. En bra förstaperiod och en tremålsledning gjorde att Lindlöven kunde ta säsongens första fullpoängare när Köping HC gästade Lindehov på onsdagskvällen.

Lindlövens IF-Köping HC slutade 7-2 (3-0, 0-1, 4-1).

Lindlöven spelade med helt rätt taktik hemma mot Köping på onsdagskvällen. Från första tekning var det anfall är bästa försvar som gällde, med höga backar och högt tryck. Köping hann inte riktigt hitta sitt spel i den första perioden och hemmalaget hann under tiden göra tre mål.

Det blev 1-0 genom Joel Kiirikki efter att ha fintat ned Köpings målvakt Sebastian Trygg och lyft en puck upp i nättaket. 2-0 genom nye favoriten Johannes Jämsén, som ständigt befinner sig på rätt ställe och nu var distinkt via en inåkning i slottet. 3-0 genom inlånade Örebro-junioren Erik Brenkle (född 2004), som fick göra sitt första mål i den brandgula tröjan.

Den andra perioden var däremot helt i bortalagets favör, kanske halvt avsiktligt. Det blev 3-1 i slutet av perioden och många undrade nog var Lindlövens fina spel från den första perioden tog vägen.

I den tredje såg Köping ut att fortsätta i samma stil som i den andra, men det var Lövens Isak Jonsson som gjorde 4-1 på ett rappt skott. 4-2 kom strax senare, men stortalangen Filip Barklund visade kyla när han pricksköt 5-2 i mittdelen av den tredje akten. 6-2 gjorde sedan Isak Jonsson, hans andra, och matchen var förstås över. 7-2 gjorde slutligen backen Anton Fält.

Ingen ska gnälla över tre poäng, men Lindlöven har problem med sin backsida. Två ordinarie backar borta mot Köping och det håller inte riktigt med det spel Lindlöven vill spela. När skadade Philip Nyberg och Filip Halvordsson är tillbaka har inte meddelats. Inlånade Brenkle höll definitivt klass den här kvällen, men är förmodligen inte tillgänglig speciellt ofta.

I övrigt var målvakten William Kias bra i hemmamålet. Några spelare i övrigt har en del ytterligare att visa, så som kaptenen Anton Karlsson, Anthony Paskaruk, Anton Fält och Alexander Sunnefors, men en del spelare behöver fler matcher än andra.

I nästa match möter Lindlöven seriefavoriten Mariestad borta på söndag.

Joel Kiirikki var pigg för kvällen och lyfte snyggt upp 1-0 i taket.
Isak Jonsson gör sällan en dålig match. Två mål mot Köping.
Målvakten William Kias var felfri.
Filip Barklund hade några strålande aktioner och kommer igång allt mer. 5-1 var hans och var prickskytte med finess.
Tobias Sjökvist är viktig även när han inte hamnar i målprotokollet.
Anton Toolanen var bra.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.