Max Lalander är en viktig spetspjäs i Lindlöven och på söndagen avgjorde han mot Kumla.

Lindlöven tog tre viktiga poäng

LINDESBERG. Lindlöven tog tre oerhört viktiga poäng när Skövde gästade Lindehov på söndagen. En jämn och tempostark match som Lindlöven ändå vann rättvist.

Matchen slutade 2-1 (1-1, 1-0, 0-0).

Man kan bara beklaga att publiken tvingades utebli när Lindlöven tog emot Skövde på söndagen. En riktigt rolig och tuff hockeymatch där hemmalaget hade kommandot i de två första perioderna, men där Skövde gjorde precis vad man kunde för att kvittera i den tredje.

Mycket kamp, men en fart som tog över och som Lindlöven behärskade bäst. Med flera spelare på mål och mindre spel i hörnen, precis som i de senaste matcherna, var kampen mot Skövde en match hemmalaget förmodligen hade kunnat avgöra tidigare.

Skövde är ett mycket kompetent hockeylag, men Lindlövens backar gjorde ett imponerande jobb överlag, trots att man kom till match med enbart sex backar.

Mål av skyttekungen Max Lalander, men också mål av duktige backen Adam Björkman,

Betygsmässigt är det många i Lindlöven som behöver nämnas. Målvakten Jonathan Frykholm var omutlig, bortsett från Skövdes mål som enkelt ut. Backarna bra över lag även om Mathias Linnarud saknades även idag och framåt har man hittat ett delvis nytt sätt att spela och som kanske passar flera spelare bättre. Nu går man direkt på mål och försöker ha trafik framför kassen och det verkar fungera. Tanken man haft om att snabbt spela över mittzonen med ett snabbt pass tycks man ha övergivit och Lindlöven spelar nu som många lag gör, men man gör det bra.

I och med segern mot Skövde kliver Lindlöven upp på tredje plats i tabellen och har sju poäng ner till sjätteplacerade Köping med fem matcher och 15 poäng att spela om. I nästa match ställs Lindlöven mot Surahammar borta på onsdag.

Mål Lindlöven: 1-0 Max Lalander (Jesper Broeng, Maxim Semjonovs), 2-1 Adam Björkman (Christoffer Anrén, Jesper Broeng).

Det brukar vara tufft mellan Lindlöven och Skövde.
Lindlöven jublar efter Max Lalanders ledningsmål i den första perioden.
Christoffer Anrén var nära att göra 2-0.
Räkna aldrig bort poängkungen Maxim Semjonovs.
Anton Toolanen var piggare än på länge.
Anton Karlsson gör alltid sitt jobb utan att få rubrikerna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.