Backen Elias Lindgren har vuxit till en av Hockeyettans bästa backar under säsongen och var bra mot Väsby.

Lindlöven vände och vann i sista perioden

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven visade en otrolig stridsvilja i den första kvalmatchen hemma mot Väsby, och trots underläge inför den sista perioden visade Lindlöven att man inte räds något motstånd. Lindlöven vann med uddamålet och spelar nu för semifinal borta mot Väsby på fredag.

Lindlövens IF-Väsby HK slutade 3-2 (0-0, 0-1, 3-1).

Det finns många hjältar i Lindlöven den här tisdagen. Lindlöven visade direkt att man inte skulle visa motståndaren Väsby någon större respekt i den här första kvartsfinalmatchen.

Lindlöven ägde den första perioden, som slutade mållös, men fick bekänns färg i den andra då Väsby skruvade upp tempot och också tog ledningen med uddamålet inför den sista akten.

Då visade Lindlöven sin styrka. En för alla, alla för en. Lindlöven tog över matchen och visade att man inte tänker bli en enkel utpost på väg mot kvalserien till Allsvenskan.

-Nej, fan, sade Christoffer Anrén tre sekunder innan matchen skulle starta. Vi ska vinna ikväll och vi kommer att vinna i två raka.

Kaxigt kanske, men respekt är kanske inte Anréns starka sida.

Det dröjde halva sista perioden innan Lindlöven tog tag i joysticken. Anton Björkman kvitterade, Simon Brännvall gav Lindlöven ledningen och Anton Karlsson blev den som gjorde 3-1 och fick segermålet.

538 åskådare på Lindehov gör tisdagens match till säsongens bästa publikmatch i Lindesberg den här säsongen. Kul att idrottspubliken finns kvar efter pandemin.

På fredag kväll avgörs kvartsfinal 2, i bäst av 3, i Renew Arena i Väsby.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.