Lindlöven vann hemmapremiären

i LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlövens IF tog en välförtjänt seger i hemmapremiären av hockeyettan genom att besegra Hedemora med 3-1 (3-0, 0-1, 0-0) efter en lysande förstaperiod.

– Den första perioden är vår hittills klart bästa den härä säsongen, säger Lindlövens tränare Staffan Tholson.

Staffan Tholson valde i hemmapremiären att toppa upp laget, allt för att säkra tre poäng och ett bättre självförtroende.

– Vi behövde en seger efter alla motigheter och därför gick jag på tre femmor och ibland två och en halv, säger Tholson. Tyvärr fick ju några killar sitta, men jag kände att laget behövde en vinst.

Och Staffans taktikdrag visade sig vara ett vinnarrecept. 3-0 i den första perioden imponerade.

– En kanonperiod, summer Tholson. Vi spelade tajt, hade snabba spelvändningar och drev på mål. Och vi jobbade in två returer, vilket väl inte är så vanligt i Lindlöven.

Segern var rättvis och Staffan Tholson väljer att kalla segern för en lagseger. Ändå kan han inte låta bli att hylla några enskilda spelare.

– Det är underbart att se Dustin Hatlelid, säger han. Vilken back. Han är ruggigt stabil och Nalle och han spelar strålande ihop. Och vilket målvaktsspel vi har i Philip Ödmark. Riktigt bra. Även Niklas Ottosson och Dick Ahlström förtjänar plus. Men framför allt handlar det om en lagseger.

Målskyttar för Lindlöven var Oskar Larsson, Patrik Säfström och Niklas Ottosson.

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.