Lindlöven vann premiären mot HC Dalen

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

NORRAHAMMAR. Lindlöven visade styrka direkt i seriepremiären mot tippade topplaget HC Dalen och man kunde också i overtime avgöra när nye backen Filip Halvordsson visade klass.

HC Dalen-Lindlövens IF slutade 2-3 (1-2, 1-0, 0-0, 0-1).

Lindlöven kommer att ha med toppstriden i Hockeyettan västra att göra. Det visade man direkt när man mötte tippade topplaget HC Dalen på bortaplan på lördagen och dessutom kunde åka hem med två poäng i skattkistan.

HC Dalen började målandet, men skyttekungen Filip Barklund visade kyla i ett friläge kort därefter i den första perioden och 1-1 var ett faktum. I PowerPlay visade sedan nye Tobias Sjökvist hur bra han är när han först styrde PP som Marcus Sjöö gjorde för tio år sedan innan han resolut klippte till en bit ovanför HC Dalens målvakts plockhandske och 1-2 var ett nytt faktum.

Senare, i overtime, fick Lindlöven ett läge där Isak Jonsson skyfflade fram pucken och där nye backen Filip Halvordsson visade offensivlusta och kunde göra segermålet.

Noterbart i övrigt från matchen var att Jonathan Fykholm i målet gjorde en mycket gedigen match och att backen David Berg åter var med i spel.

Mål Lindlöven: Filip Barklund, Tobias Sjökvist, Filip Halvordsson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.