Lindlöven vann stort

i LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Det var aldrig nåt snack om saken när Lindlöven på onsdagen besegrade IFK Ore hemma i Lindehov. Segersiffrorna skrevs till 9-2 (3-0, 2-0, 4-2).

– Vi spelade bra, säger Lindlövens tränare Staffan Tholson. Vi har väldigt bra fart i spelet.

Det dröjde fem minuter innan Simon Jellvert gav Lindlöven ledningen mot Ore. Därefter var det inget snack om saken. Lindlöven var det klart bättre laget och spelade stabilt bakåt och med bra fart framåt. Patrik Larshans gjorde tvåan knappt två minuter efter Jellverts 1-0 och Patrik Säfström satte 3-0 innan första pausvilan.

Lite jämnare i den andra, men kanske bara Lindlöven som omedvetet slog ner på farten. Simon Jellvert gjorde dock sitt andra mål Patrik Thoresson fick jobba in femman.

6-0 av ständigt vasse Niklas Nooni och 7-0 av Niklas Ottosson innan Mattias Morén drog på sig en 2+2-utvisning för highsticking och därefter Patrik Säfström 2+10 och Ore bjöds in i spelet igen. Både 7-1 och 7-2 kom till i spel tre mot fem och Lindlövens duktige målvakt Philip Ödmark var rejält förbannad på sitt utemanskap.

– Jag förstår honom, säger Staffan Tholson. Alla målvakter vill ju hålla nollan och det var två onödiga utvisningar.

Hemmalagets Patrik Larshans snyggade dock till siffrorna fram till 8-2 och 9-2 och blev därmed tremålsskytt.

– Jättekul att se Larshans ikväll, säger Tholson. Han var riktigt bra idag. Men överlag pumpar våra kedjor på väldigt bra.

Men något långvarigt firande efter Orematchen blev det inte.

– Vi är glada idag, men i morgon är det fysträning och isträning som gäller, säger Staffan Tholson. Då är det vardag igen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.