Big-Josh is back. 205 cm långe backen Joshua Karlsson är klar för en återkomst i Lindlöven, efter en sejour i allsvenska AIK. Joshua är en av de mest sevärda spelarna i Hockeyettan.

Lindlövens lagbygge fortsätter

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund ser ut att hamna på en önskelinje i arbetet med nästa säsongs spelartrupp. Signaturerna på kontrakten ser så här långt ut att vara de önskade och truppbygget har nu kommit långt.

Förra säsongen var det målvaktssidan som krånglade och Lindlöven tvingades hyra in Riku Lindroos från Finland för att ha två målvakter. I år tecknade man snabbt ett nytt avtal med Jonatan Frykholm och har senare skrivit med Kumlas fjolårskeeper William Kias, som varit i Lindlöven på lån tidigare.

Andra år har det saknats backar och oftast har det saknats duktiga centrar, en bristvara på de flesta nivåer.

Men Tomas Östlund har i år varit smart. På backsidan tecknades tidigt Philip Nyberg, William Lindgren och Elias Lindgren och därefter har man plockat in spelskicklige backen Anton Fält från Kiruna AIF och framför allt har man fått tillbaka gigantiske Joshua Karlsson, som avslutade den förra säsongen i allsvenska AIK. Visserligen saknas ett par backar, men utgångsläget är riktigt, riktigt bra.

På forwardssidan har ytterligare några namn hamnat på kontrakt. AIK-spelaren Tim Alverhag, som var i Lindlöven på lån under slutskedet av förra säsongen, är klar för brandgult. Dessutom har spelskicklige Anton Björkman skrivit på för en ny säsong och under fredagen blev det klart att Bofors-spelaren Joel Kiirikki nu blir Lindlöven-spelare på riktigt, efter att tidvis ha varit utlånad under ett par säsonger.

Övriga spelare ur fjolårstruppen ser inte ut att ha skrivit på för nya klubbar, men alldeles säkert vill Lindlöven och Tomas Östlund byta upp sig på några positioner med spetsspelare. Kanske anser man sig vara klara med centersidan och då handlar det om att få klart med ett gäng vingar, något som inte brukar vara så svårt. Klart är att Lindlöven ligger långt framme med den trupp som ska representera klubben kommande säsong.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.