Linnea vill samla ungdomar

i NORA

NORA. Linnea Lindahl har tröttnat på att det finns alldeles för lite aktiviteter för ungdomar i Nora. Nu har hon startat en egen facebookgrupp för att på något sätt samla stadens ungdomar.

– Först och främst bara för att se hur stort intresset är för att skapa något, säger hon. Men jag har ingen aning om vad det kan leda till.

Linnea Lindahl har mycket åsikter och att det blev hon som drog igång facebookgruppen Nu hjälps vi åt att fixa upp Noras framtid för unga är nog ingen slump.

– Jag har sett för mycket under sommaren, säger hon. Hur långt ska det gå innan de som styr förstår hur illa det är? Det är mycket droger och det kan bli ännu värre.

Hon jämför någon form av ungdomssatsning med den satsning politikerna i Nora valt att göra på Bryggeriområdet och förstår inte prioriteringen.

– Det finns ju ingenting att göra, säger Linnea. Och initiativ som rör unga bör ju komma från unga.

Drömmen är ett aktivitetshus där ungdomar kan träffas och umgås.

-Ta till exempel gamla ICA-Punkten, säger hon. Det vore ju ett ashäftigt ställe att samlas på.

Linnea har dock ingen aning om vad hennes facebookgrupp kommer att leda till, men med många unga i gruppen inser hon att det blir en oppositionell röst.

– Många tycker i alla fall att det är ett bra initiativ, säger hon.

Sebastian applåderar

En som applåderar Linneas initiativ är Mitt andra hems Sebastian Wikström.

– Jättebra, säger Sebastian. Det handlar ju om hur kommunen värderar sina ungdomar. Man måste börja någonstans och jag tror Linnea gör helt rätt.

Sebastian har slitit hårt med sitt eget projekt och vet hur trögt det kan vara att få kommunen att bli delaktig.

– Det är många ryggdunkningar och hejarop men inte så mycket mer, säger han. Såna här saker borde komma som initiativ från politikerna. Hur bra politikerna än tycker man jobbar, måste de gå in och satsa.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.