Ljusnarsberg utan chef – under ett halvår

i LJUSNARSBERG

LJUSNARSBERG. Idag lämnar Ljusnarsbergs kommunchef Tommy Larserö in en ansökan om tjänstledighet från oktober till juni.

-Det blir tufft, säger kommunalrådet Ewa-Leena Johansson (S). Men vi kommer att klara det.

Tommy Larserö har blivit erbjuden en projekttjänst på Örebro läns landsting för att samordna detaljer kring regionfrågan, ett erbjudande Larserö gärna vill säga ja till.

– Det är såklart inte bra när man rycker en chefstjänsteman från den minst kommunen i länet, säger Johansson. Men samtidigt är det viktigt att vi har en företrädare för vår kommun i ett så viktigt sammanhang.

Larserö kommer att börja sin projekttjänst i slutet av oktober och kommer sedan att var ledig till juni 2013. Att ens försöka ersätta honom med en extern tillsättning tror inte Ewa-Leena Johansson är gångbart och istället blir det ekonomichefen Bo Wallströmer som blir tillförordnad kommunchef under tiden.

– Bosse har haft den rollen tidigare och det blir en bra lösning under den här tiden, säger Johansson. Men vi kommer att få en tuff period.

1 Comment

  1. Moderata Samlingspartiet ansåg vid frågans behandling i Kommunstyrelsen att den långa tjänstledigheten inte var lämplig. Majoriteten bestående av S,v och MP fick ändå igenom beslut om tjänstledighet. Moderaterna reserverade sig mot detta.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.