Lotteriperioden i Hällefors har börjat

i ETTAN/HÄLLEFORS

HÄLLEFORS. En mycket osäker mandatperiod i Hällefors kommun har nu inletts med att kommunstyrelsen haft sitt första sammanträde. Lotten avgjorde ju till socialdemokraternas och vänsterns fördel och sammanträdena i kommunstyrelsen kommer förmodligen inte att bli några mysiga kafferep.

Kommunstyrelsen i Hällefors sammanträdde i dess nya skepnad på tisdagen för ett konstituerande möte och många frågar sig förmodligen hur detta ska kunna fungera i praktiken under de kommande fyra åren.

Som de flesta förstått avgjorde lotten till socialdemokraternas och vänsterns fördel och att det kommer att bli Sverigedemokraterna som i praktiken kommer att styra över besluten framöver, oavsett vad övriga tycker.

Nu valdes Annalena Jernberg (S) till ordförande i Allmänna utskottet och Håkan Bergström (S) till ordförande i Välfärdsutskottet. Till vice i det förstnämnda valdes Cecilia Albertsson (M) och till vice i Välfärdsutskottet valdes Lars-Göran Zetterlund (C).

– Vi väljer att utmana där vi ser att vi kan göra skillnad för att i större utsträckning kunna agera i vad vi anser Hällefors bästa, och för att få till en bred förankring. Sedan är det inte mer än rimligt att vi har vice ordförandeskap i utskotten då det är så jämt mellan blocken, och det enkom var lotten som avgjorde vilket styre vi skulle ha i kommun, skriver Cecilia Albertsson i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.