Löven rådde inte på Surahammar

i SPORT

LINDESBERG. Surahammar bröt Lindlövens fina trend när man vann i Lindehov på söndagskvällen. Matchen slutade 2-4 (0-1. 1-2, 1-1).

– Vi var inte riktigt där ikväll, säger Löventränaren Staffan Tholson.

Med ett antal spelare på skadelistan och utan den intensitet som Lindlöven visat upp i de tre senaste matcherna var man inte ens nära att ta poäng mot gästande Surahammar. Gästerna hade dessutom fräckheten att göra mål i riktigt avgörande lägen.

– Vi var alldeles för omständliga ifag, säger Staffan Tholson. Vi sköt mycket men slarvigt och vi var inte där och rakade in returerna. Tvärtom gjorde ju Surahammar två sådana mål.

Surahammar hade ledningen efter den första perioden och gjorde tvåan i mitten av den andra. Backen Dick Ahlström tände dock hoppet hos hemmalaget när han sköt 1-2 efter 18.22. Precis efter det målet slet sig Niklas Nooni fri men missade, inte alls likt Nooni. Och i det följande anfallet för Surahammar gjorde annars duktige Lövenmålvakten Philip Ödmark ett misstag och istället för 2-2 var ställningen 1-3 efter två perioder.

– Det var ju matchavgörande, säger Tholson.

Lindlöven kändes inte ens heta i den tredje perioden och man var inte så nära motståndarna som man varit i de senaste matcherna. Lindlöven står upp högt på sina motståndare när spelet flyter, men en taktik som Lindlövens straffar sig oftast om man inte tar snabba beslut och ligger nära sina motståndare.

– Vi var nog lite sega idag men Surahammar var det bästa laget, säger Tholson. Och det bästa lag vi mött i serien. Men så här är det i ishockey och på onsdag är det ny match igen.

Målskyttar för Lindlöven blev Dick Ahlström och Simon Jellvert.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.