Lövens tränare inför serieavslutningen

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven gjorde en bragdmässig vecka och har nu endast sex omgångar kvar av Vårettan. Just nu i ledning i tabellen, men fortfarande kan stora omkastningar ske.

Det är otroligt viktigt att vi fortsätter vara hungriga och vill göra jobbet, att vinna till varje pris, säger Lindlövens tränare Jens Brändström.

Lindlöven är där man vill vara, i ledning med allt upp till laget.

– Vi har under veckan verkligen jobbat oss till ett bra utgångsläge med fyra segrar. Nu möter vi de tre lagen som jagar oss kommande vecka så det är en otroligt viktig vecka som är framför oss. Jag känner att nyckeln till att ta hem serien är, just denna vecka, säger Brändström.

Löventränaren har förstås rätt. Trots att förra veckans fyra matcher var otroligt viktiga, är de tre matcherna den här veckan ännu viktigare. Skövde borta på onsdagen, Forhaga hemma på fredag och Kumla borta på söndag. Alltså seriens fyra, tvåa och trea.

Hur håller ni truppen frisk och energifylld? Tränar ni på som vanligt eller blir det ett mer individuellt upplägg?

– Vi försöker träna på och ha en ledig dag i veckan, för att vara ”inne i det” hela tiden men passen på is är korta, mellan 30-35 minuter organiserad träning. Det viktigaste nu är att underhålla kropparna och bibehålla tempot. Off-ice så är det otroligt enkla pass, antingen egen uppvärmning eller korta 10-15 minuter långa pass.

Hur mycket kommer du att hoppas att Forshaga och Kumla kryssar i morgon onsdag, samtidigt som ni besegrar Skövde?

– Självklart hoppas man att rätt resultat i de matcher man inte själv spelar skall slå in. Många säger att det inte finns något fokus på sånt men då anser jag att man ljuger. Vi måste dock själva fortsätta vinna för att nå playoff-platsen. Lägga allt fokus på vår prestation och drivkraft. Nu är det mycket pannben som är lika viktigt som ett kallt huvud och pigga ben.

Hur upplever du spänningen i denna väldigt roliga och spännande vårserie?

– Det har varit jämnt, otroligt jämnt, men sista veckan har det spridit ut sig en del, men det är jämnt i toppen, jämnt i botten och varje match gäller något. Precis vad publiken borde vilja ha. Jag själv hade helst haft en 12-poängsledning. Samtidigt är det otroligt roliga matcher när det gäller något hela tiden. 

Skador eller sjukdomar som hotar avslutningen?

– Anton Lindström är inte tillbaks i spel igen, Niklas Lihagen vilade mot Malung men jag hoppas att han snart är på banan igen. Annars är det inte någon skada som stoppar från spel, i skrivande stund.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.