Lugn vecka för Källberg

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en lugn vecka och när sporten tar en spelfri veckända blir det nästan ledigt. Lite om samhällsproblemen i stort och lite sport och mat blir det förstås. Läs krönikan här.

Tycker synd om alla som fått låna för mycket

Ännu en mild vecka är över. Så mild att det nästan skulle gå att spela golf, om nu golfbanan var öppen. Inget att spekulera över och bara konstatera att gymsäsongen är här istället. Långt ifrån lika roligt, men vem har sagt att allt ska vara kul?

Det är konstiga tider vi lever i just nu. Jag trodde inte att det skulle kunna bli konstigare än under pandemins härjningar, men ryssarnas tok-krig i Ukraina med energipriser och lågkonjunktur som följd har gjort oss alla återhållsamma och sparbenägna. Något som gör att lågkonjunkturen förstärks. Som vanligt när samhället mår dåligt måste man skylla en hel del på lånesystemet. Jag tycker synd om alla som fått låna alldeles för mycket på övervärderade villor nu när räntorna sticker iväg.

Ändå läste jag någonstans att vi kommer att rekordhandla till jul. Och just nu, när vi snålar in på mejeriprodukter, kött och grönt, köper vi mer sötsaker än någonsin. Vi stoppar med andra ord huvudet i sanden och tröstar oss när vi inte har råd med den invanda standarden…

På sportfronten blir det en lugn helg. Lindlöven har en spelledig helg och hinner kanske vila ihop en och annan småskavank och LIF Lindesberg spelar måndagsmatch borta mot IFK Tumba. Känns lite konstigt att inte ha en enda måstematch att bevaka varken fredag, lördag eller söndag…

På den personliga fronten blir det en väldigt lugn fredagskväll. Förmodligen åker jag till Houston, Texas en snabbis för lite PGA-golf. Resan sker förstås framför teven då tävlingen sänds direkt, och ingen kan väl klaga på jänkarnas sätt att bevaka golfen. Underhållning på högsta nivå.

Lite fredagsföda blir det förstås också, men vad är ännu inte klart. Kanske en fiskbit eller kanske en köttbit. Hustrun och jag ska snart prata ihop oss om menyn och därefter blir det nog upp till mig gällande tillagningen.Unna er något gott att äta ute i Bergslagen. Nästa månad är förmodligen både räntor och elpriser ännu högre… Trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.