Lyckad demonstration för landsbygden

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. De boende öster om Lindesberg hade kraftsamlat ordentligt på fredagseftermiddagen när man demonstrerade mot nedläggningen av busslinje 352 – och därmed nedmonterade landsbygden.

Så gott som alla boende öster om Lindesberg och säkert många Lindebor samlades utanför kommunhuset i Lindesberg på fredagseftermiddagen. Anledningen var nedläggningen av busslinje 352, med allt vad detta medför för de boende i Grönbo, Pilskrog, Finnåker.

Man nöjer sig inte med att politikerna nu avser att se till att barn och ungdomar längs bussturen på ett eller annat sätt ska skjutsas till skolor inne i Lindesberg. Man kräver helt enkelt att politikerna måste tänka om och se till att busslinje 352 får vara kvar.

-Det här är verkligen demokrati, sade Stephanie Clarke och syftade på alla de människor som samlats för att delta i demonstrationen.

Frågan har varit känd för politikerna under nästan ett år, men ingen har gjort något – förrän i onsdags, då blivande kommunalrådet Thomas Klockars (M) klargjorde att kommunen på något sätt ska se till att barnen kommer till skolan. Klockars menade att frågan är prioriterad. Så sent som i tisdags fick inte Stephanie Clarke och Linda Fintling och de andra som engagerat sig frågan, något svar när de träffade avgående kommunalrådet Bengt Storbacka. Men på fredagen skickade Storbacka ut ett pressmeddelande där man hittat en tillfällig lösning som han hoppades ska bli permanent. Som ett svar på detta svarade Clarke och Fintling snabbt.

– Vi vill vara en del av länstrafiken, ha samma biljettsystem, samma tidtabeller, bevara hållplatser på samma ställe och att ALLA får åka med! Gymnasieelever, arbetspendlare och de som utnyttjar det fria skolvalet. När landsbygdslinjer dras in och hållplatserna plockas ner har ytterligare en nedmontering av landsbygden skett. På kort sikt handlar det om en kostnad på 1,3 miljoner för att två busslinjer ska få fortsätta vara en del av kollektivtrafiken. Det är det vi vill uppnå, inte en tillfällig lösning. Inte en ersättningsbuss som vissa får åka med på nåder!

4 Comments

  1. läns eller regiontrafiken har alltid varit efter folkets behov. För stort och för dålig ledning av verksamheten.

  2. Hög tid att lägga ner dessa regioner som vuxit sig alldeles för stora och sen styrs av inkompetenta ledare som helt saknar sunt förnuft.

  3. ”Så gott som alla boende öster om Lindesberg”
    Gissar att det är vad många tror. Att vi inte är fler än så här på landsbygden
    Inte konstigt att regionen vill lägga ner bussarna om vi inte är fler än 200 här ute

    Tusen tack för att ni kom och rapporterade från demonstrationen! Medborgare och media som belyser viktiga frågor, politiker som möter upp och för dialog – demokrati när den är som bäst ❤

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.