Landshövdingen Maria Larsson och Telias fiberchef Linda Hernström gladdes åt uppkopplingen.

Lyckad invigning av glesbygdsfiber

Landshövdingen Maria Larsson och Telias fiberchef Linda Hernström gladdes åt uppkopplingen.

NORA. Hällefors och Nora kommun är föregångsexempel för en levande landsbygd – åtminstone via fiber. I veckan kopplades de första kunderna upp i kommunernas satsning på att 90 procent av de boende ska ha tillgång till fiber.

Fiber är idag ett måste för att landsbygden ska vara attraktiv. Såväl familjer som företag behöver en bra uppkoppling för att kunna fungera. Sedan den stora fiberutbyggnaden för några år sedan har nu även mindre byar och boende på landsbygden i Hällefors och Nora kunnat ta del av ett fibererbjudande och i torsdags invigdes starten på detta hemma hos familjen Andersson i Bergsmanshyttan i Nora kommun.

Nora och Hällefors kommun, tillsammans med Länsstyrelsen, Telia Öppen fiber, Skanova, Fibergruppen samt eldsjälar på landsbygden har tillsammans gjort ett ”glest” fibernät möjligt.

Hemma hos familjen Andersson träffades därför landshövdingen och representanter för de som varit engagerade för att fira att de första av landsbygdsuppkopplingarna var installerade, något som sätter Nora och Hällefors på kartan över landsbygdskommuner som lyckas nå fiberutbyggnad för 90 procent av de boende.

2 Comments

  1. S Johansson

    Varför inte fråga Telia eller det är för jobbigt då du inte kan gnälla på S&V?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.