Moderaterna Lillemor Bodman och Pär-Ove Lindqvist vill se kortare hanteringstider för politiska motioner.

M: Inte lätt att hålla debatten vid liv

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT. Moderaterna i Lindesberg, genom Lillemor Bodman och Pär-Ove Lindqvist menar i ett debattinlägg att demokratin är i fara när det ibland dröjer flera år innan motioner kommer upp till diskussion. Läs debattinlägget här.

Vad vill (S) och (C) med Lindesbergs kommun?

Att vara politiker är inte alltid så lätt. Att jobba heltid med ett vanligt jobb och sedan på sin fritid sätta sig in i alla frågor som rör kommunen kan vara nog så svårt.

Att vara politiker i opposition är om möjligt ännu svårare för hur ska man nå ut med sitt budskap och kunna driva de frågor man tycker är viktiga.

I Lindesbergs kommun så skriver vi i oppositionen motioner (förslag) till Kommunfullmäktige med olika förslag på saker vi vill genomföra i kommunen. Det kan gälla förändringar och förbättringar av verksamheter men också nya idéer.

Tyvärr så tar det ofta väldigt lång tid innan motionerna behandlas och kommer upp till diskussion. Det kan ibland dröja flera år vilket ju är skadligt för demokratin. Partierna tycker ju inte lika om allting men när det inte ens blir nån diskussion på grund av att ärendet aldrig kommer upp eller på grund av att tiden går och förslaget blir inaktuellt. Då är det inte så lätt att hålla den politiska debatten vid liv.

Från Moderaternas sida har vi lagt en motion om att politikerna skulle få en utbildning om Hederskulturer för att på ett bra sätt kunna arbeta mot dessa. Vi vill även utbilda våra ungdomar angående Skoldemokrati/elevrådsutbildning där det finns en hel del att önska. Särskilt med tanke på att det är Demokratiåret i år. Vi har också motionerat i ett flertal motioner om saker som kan öka trivseln i vår kommun, t ex om gästbryggor, fungerande fontäner och så naturligtvis ett bad på Loppholmarna.

Vi tycker att motioner och förslag snabbare skulle komma på bordet till diskussion och då skulle vi kanske också få fart på den politiska debatten. Ibland undrar vi om inte de styrande i kommunen vill ha nån debatt?

Nu är det så att vi Moderater inte ger oss så lätt utan vi kommer naturligtvis fortsätta driva vår politik och våra förslag och hoppas på att media följer debatten så att du som väljare verkligen får veta vad vi tycker. Du kan även kontakta oss för dina frågor.

För moderaterna i Lindesbergs kommun

Lillemor Bodman Pär-Ove Lindqvist

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.