Tomas Klockars (M) vill hitta en bättre placering för en ny återvinningscentral.

Majoriteten i Lindesberg gör omtag gällande återvinningscentral

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Det kommer inte att bli någon centralt placerad återvinningscentral i Lindesberg. Åtminstone inte om den politiska majoriteten får bestämma.

-Vi tycker det är ett mindre lämpligt förslag att placera en ÅVC centralt beläget på ett industriområde där mycket tung trafik och personförflyttningar sker, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Klockars (M).

En ny återvinningscentral har varit en politisk fråga länge och den föregående majoriteten ville ha den centralt placerad. Nu säger den nye ordföranden i kommunstyrelsen Tomas Klockars (M) nej.

-Att använda industrimark som kan användas till fortsatt utveckling och etableringar av företag rimmar illa med vår politiska ståndpunkt och den framtida utvecklingen av Lindesbergs kommun, säger Klockars. I den utredning som gjorts har den centrala placeringen varit huvudfokus och övriga alternativ har förkastats. Varför det blivit så är oväsentligt i diskussionen.

Frågan är ny för Tomas Klockars, men han står för ifrågasättandet av placeringen av återvinningscentralen.

-Kanske är det bra att det kommer in någon ny som jag i beslutsfattandet, säger han. Och med mig många andra. Vi har fått en väldigt ny och viktig majoritet i Lindesberg.

Tomas Klockars har även följt framtidens överstående beslut.

-Vi vet också att kommuner kommer få ett ökat ansvar från 2024 i med hushållsnära insamlingar. Det budskapet vi vill sända är att vi inte kommer stressa i beslutsfrågor utan noga överväga olika alternativ.

Kanske blir det Södra Måle i utökad kraft eller något annat alternativ en bit utanför Lindesberg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.