Från vänster Nils Detlofsson (L), Tomas Klockars (M), Tom Persson (SD) och Markus Lundin (KD).

Majoriteten pausar planerna för Kristinavägen

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Majoritetspartierna i Lindesberg beslutade under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen att flytta fram starten för ombyggnationen av Kristinavägen.

Det finns en utbredd oro bland Lindesbergs näringsidkare beträffande gestaltningen av Kristinavägen i framtiden, framför allt vad gäller parkeringssituationen. Näringsidkarna menar att man inte blivit lyssnade på i tidigare ombyggnationer och den nuvarande majoriteten poängterar vikten av att få med företagarna i processen.

– Vi vill att ombyggnationen skall bli till det bästa för alla inblandade. En utredning avseende parkeringssituationen har startats och beräknas vara färdig efter sommaren. Vi kommer även att fortsätta dialogen mellan politiken, näringsidkarna och tjänstepersonerna angående gestaltningen, skriver Majoritetspartierna i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Vid tidigare ombyggnationer och gestaltningar är vår uppfattning att man inte tagit berörda aktörers åsikter i beaktning utan i efterhand fått genomföra fördyrande åtgärder och förändringar. Vi från majoriteten vill att satsningar, ombyggnationer och gestaltningar ska vara bestående över tid. Långsiktigt och genomtänkt kommer vara två ord vi kommer använda mycket under den närmaste åren, avslutar man pressmeddelandet.

3 Comments

 1. Gnällspiken,
  Nu finns ingen fiskdisk kvar på ICA Supermarket i Nora längre. Den är bortrationaliserad.
  Men läget är bra om man har bil och inga problem med parkering. Fast nog märktes det i centrum när ICA försvann. Willys finns ju i ICAs gamla lokaler, tack o lov, men ger inte samma liv och rörelse på stan som ICA gjorde.
  Det är ju ändå rätt viktigt att man kan ta sig till affärerna i centrum, med bil, utan en massa trixande hit och dit på olika gator.
  Men skulle ni i Linde vilja ha t.ex. ICA uppe vid ”Mejk-området” istället?

 2. Jaha … Sedan den tidigare omgörningen av genomfarten av Lindesberg har man inte kunnat parkera i färdriktningen söderut från Prästbron fram till efter Prästgatan vare sig man tagit Järnvägsgatan eller Kristinavägen (jaja – två/tre p-platser i södra änden av Flugparken på Skolgatan räknas inte), och väldigt klent med möjligheter att stanna/parkera om man åker norrut samma väg. Nu verkar man vilja stänga genomfarten norrifrån via Kristinavägen fram till Flugparken/Skolgatan, och norrut från Skolgatan på Kristinavägen enligt en kartskiss som syntes här om dagen.
  Så, har man ärenden i centrum måste man upp till Kungsgatan för att ta sig söderut. Och söderifrån upp till Smedjegatan via Järnvägsgatan för att komma in i centrum. Enda trösten är väl att den formidabla idiotkorsningen söder om Flugparken, Kristinavägen-Skolgatan försvinner?
  Själv skulle jag inte ens drömma om att åka ner till Örebro för att handla dagligvaror (men det är det nog många som redan gör) men kanske kommer jag sticka iväg till Nora emellanåt för att handla mat ibland?
  (Därför kommer nu lite off topic:) Ägarna av Ica Supermarket där i Nora verkar ju vara mer matintresserade än motsvarande i Lindesberg. Riktigt fin chark- och fiskdisk alla dagar i Nora, här i Linde är det en glest bestyckad tremeters kyldisk som är öppen två/tre dagar i veckan.
  Här verkar det ju mest att handla om att håva in så mycket pengar att det räcker till märkliga skrytbyggen som ett hotell med roof top-bar på gamla Folkes Foto-tomten. (tillåt mig råskratta!) Riktigt höga matpriser på Ica för att subventionera ett fastighetsbolag känns ju .. så där …

  Handen på hjärtat; varför ska vi bo här? Mycket hög kommunalskatt, 90:e högsta i landet. Ett par stora arbetsplatser finns i stan, Meritor och Lasarettet, vilket så klart är jättebra. Krympande arbetsmarknad för högutbildade, på grund av bankernas nya kontorsstruktur, statliga myndigheters reträtt och förändrade villkor för gymnasieskolan, vilket särskilt påverkar Lindeskolan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.