Frövis Filip Höijer blev tvåmålsskytt mot Svea FF. Arkivbild.

Mäktig vårsäsong avslutades med seger

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

KUMLA. Frövi IK avslutade en mäktig vårsäsong med en ny seger när man på måndagskvällen besegrade serietvåan Stene IF på bortaplan.

Stene IF-Frövi IK slutade 1-2 (1-1).

Det här är säsongen då det mesta går Frövi IK:s vägar. Säsongens trettonde match, mot Stene IF, såg ut att gå Stenes väg, men FIK har den kvalitet man behöver för att vinna jämna och tuffa matcher.

Hemmalagets Emil Ek gav Stene IF ledningen i matchminut 32, men bara fyra, fem minuter senare kunde Frövis Filip Höijer kvittera och lagen följdes resultatmässigt åt in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken höll sig Erik Lind framme i matchminut 52 och Frövi kunde ta ledningen med 1-2. Målet dömdes sedermera som ett självmål, men skulle ändå visa sig vara ett segermål för FIK.

Frövi IK saknade en rad viktiga spelare mot Stene IF, men visade att man har en trupp som ger stora förhoppningar inför de nio matcher som väntar under hösten. Endast tre hemmamatcher blir det under hösten och hela sex bortamatcher, men det verkar inte spela någon roll för hittills obesegrade Frövi IK.