Många synpunkter om Ålkilsbacken

i LINDESBERG

LINDESBERG. Exploateringsplanerna för Ålkilsbacken i Lindesberg går långt ifrån smidigt. Bergslagens miljö- och byggförvaltning har fått in mängder med synpunkter och Länsstyrelsen menar att det finns frågor som lösas innan något kan bli klart.

Lindesbergs kommuns byggprojekt upplever ingen större framgång för tillfället. Strandskolan har gått i stå och även projektet Ålkilsbacken ser ut att få arbetas om.

Länsstyrelsen säger i ett yttrande att frågor som rör strandskydd, människors hälsa och säkerhet samt översvämningsproblematiken måste lösas för att inte Länsstyrelsen ska tvingas pröva detaljplanen. Upphävandet strandskyddet anser inte Länsstyrelsen håller och riskerna för ras och översvämning måste utredas, bland annat att en omfattande geoteknisk utrening görs under planprocessen.

Men även andra intressenters synpunkter talar emot byggplanerna. Bostadsrättsföreningen Ålkilsborg motsätter sig förslaget och anser dels att de planerade åttavåningshusen blir för höga och dels att trafikproblemen blir för stora. Bostadsrättsföreningen föreslår att projektet flyttas till den så kallade Bulten-tomten.

Även privata intressenters synpunkter andas missnöje. Att de planerade husen blir för höga är en återkommande synpunkt och att de inte passar in i småstadsbilden. Flera boende på Ålkilsplan menar att de för såväl utsikt som soltillgång försämrad. Någon menar också att värdet på nuvarande bostadsrätter kommer att halveras. Trafik- och parkeringsproblemen är andra synpunkter som har åsikter om.

1 Comment

  1. Vad är det som Lindesbergs kommun gör så galet? Byggplanerna i Strandskolan och idéer om tivoliplan har väl funnits lika länge som Gröna bron. Illa förberedda projekt, tycker jag. Nu muttrar man över Länsstyrelsen, men vad strandskydd innebär vet väl varenda 7-åring.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.