Många utmaningar för Ceder

i LINDESBERG

LINDESBERG. Hösten innebär en rad utmaningar för politikerna i Lindesberg och för kommunalråder Anders Ceder (S) i synnerhet.

– Ekonomiskt har vi en riktig utmaning, säger Ceder. Men mycket annat är också prioriterat.

En tuff ekonomisk höst spetsas med en rad andra viktiga frågor för politikerna i Lindesberg. Men ekonomin är viktigast och bereds nu ute i kommunens olika förvaltningar.

– Idag har vi 65 personer i kommunen som är utförsäkrade, säger Anders Ceder. Det är en stor kostnad för kommunen och en direkt överföring av kostader från staten till kommunen.

Ceder vill avvakta ekonomiprocessen, men säger också att Arenan är högt prioriterad.

– Arenan bara ska igång på helfart, säger han bestämt. Just nu går bowlingen på lite halvfart och restaurangen är stängd, men en liten sambyggnad av dessa verksamheter gör att det kommer att bli en enhet framöver.

En tredje utmaning är byggandet av bostäder. En segdragen process i Lindesberg som nu tycks vara på väg att få en lösning.

– Strandskolan etapp 1 är nu ute på förfrågan. Etapp 1 innebär gamla skolan och nästa etapp är ju tänkt att bli två flyglar. Jag stora förhoppningar att spaden kommer i backen i slutet av året eller under första halvåret nästa år. Det blir Libo som kommer att bygga.

Även de tänkta privata planerna välkomnas av Anders Ceder.

– Vi behöver verkligen bostäder, säger han.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.