Bild: Orica

Orica investerar stort i Gyttorp

i ETTAN/NÄRINGSLIV/NORA

GYTTORP. Orica, världsledande inom sprängmedelsindustrin, har tagit beslut om att investera i en ny maskinpark i tändmedelsfabriken i Gyttorp. Investeringen är i mångmiljonklassen och förändringarna väntas stå klara i januari 2023.

Vi är väldigt glada över att Orica väljer att investera i Gyttorp säger Håkan Nydahl, platschef. Den nuvarande maskinparken är gammal, så behovet av nya maskiner är stort.

De nya maskinerna kommer att automatisera monteringen av tändmedelsprodukter och enligt Orica kommer detta att leda till ökad effektivitet och en mer stabil produktion. Orica menar att man med investeringen stärker sin position på marknaden och det är en viktig del i utvecklingen av fabriken.

– Vi kan med denna investering producera högkvalitativa produkter på ett effektivt sätt, vilket skapar värde både för oss men framför allt för våra kunder säger Glenn Gardefeldt, produktionschef på fabriken i Gyttorp.

Orica Sweden har tillverkat sprängmedel sedan 1864, då under namnet Nitroglycerin Aktiebolaget som grundades av Alfred Nobel. Sedan 2006 ingår företaget i den globala sprängmedelskoncernen Orica med säte i Australien, världens ledande leverantör av civila sprängmedel. I fabriken i Gyttorp tillverkas både tänd- och sprängmedel för bergsprängningsindustrin.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.